Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

«Καυτά» ερωτηματικά για τις αγορές του Καμμένου ...


Την ώρα που η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αναζητά ισοδύναμα για την αποφυγή επώδυνων διατάξεων του 3ου μνημονίου. Την ώρα που… ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει από τα φορολογικά βάρη και τις περικοπές των μισθών πείνας. Την ώρα που ψηφίστηκε στη Βουλή ένας Προϋπολογισμός – «δήμιος» που διαλύει το κοινωνικό κράτος, ο κόσμος αναρωτιέται πού θα βρει ο Πάνος Καμμένος τα 600 εκατ. δολάρια για παραγγελίες εξοπλιστικών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας;
Μιλάμε για την αναβάθμιση τεσσάρων αεροσκαφών αεροναυτικής συνεργασίας και για την αγορά 10 ελικοπτέρων Σινούκ. Όλα από τα νεκροταφεία πολεμικού υλικού των ΗΠΑ! Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, πρόκειται για τα «σαπάκια» που έχουν παροπλίσει οι Αμερικανοί στις απέραντες αποθήκες τους.
«Ψωνίζουμε» αεροπλάνα, ελικόπτερα και κάθε λογής πολεμικό υλικό, που χρησιμοποιήθηκε στους πολέμους Ιράκ και Αφγανιστάν, όπως αναφέρουν οι ίδιες στρατιωτικές πηγές. Είναι η απάντηση σε όσους μπορεί να πιστεύουν ότι λαϊκίζουμε και ίσως οι παραγγελίες να είναι αναγκαίες για την άμυνα της χώρας μας.
Τα ερωτήματα
• Πόσα «σαπάκια» θα «ψωνίσουν» ακόμη οι Ένοπλες Δυνάμεις; Αγοράζουμε ό,τι παλιό και μεταχειρισμένο κυκλοφορεί στην Αμερική!
• Πού θα βρει τα χρήματα η κυβέρνηση σ’ έναν Προϋπολογισμό που δεν καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκη για σχολεία και φάρμακα;

Είναι εξοργιστικό ότι κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν είχε την ευθιξία να εξηγήσει γιατί γίνονται αυτές οι παραγγελίες και κυρίως από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα.
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση Τσίπρα – Κομμένου, ακόμη και σε βουλευτές της συμπολίτευσης, που αμφισβητούν τις προθέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Το βασικό ερώτημα είναι: Πού θα βρεθούν τόσα χρήματα για να αγοράσουμε εξοπλισμούς; Γιατί ξοδεύουμε τόσα λεφτά για να «ψωνίσουμε» τα «σαπάκια» των Αμερικανών;
Η νέα μνημονιακή λαίλαπα, που οι ίδιοι υπέγραψαν, αποδεικνύει ότι στην πράξη, αντί να βρουν χρήματα να αγοράσουν φάρμακα για τους καρκινοπαθείς και τους οροθετικούς που πεθαίνουν, αντί να βρουν ισοδύναμα για την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, αντί να ενισχυθούν τα ταμεία για να πληρωθούν συντάξεις και μισθοί ή οι δόσεις προς τους δανειστές, δίνουν δεκάδες εκατομμύρια για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.
Είναι προφανές ότι η Αριστερή κυβέρνηση έχει χάσει πλέον κάθε ηθικό πλεονέκτημα που προέκυπτε από τα προεκλογικά συνθήματα για την προστασία των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων.
Κι αν οι αποφάσεις Καμμένου εξυπηρετούν «γεωπολιτικούς σκοπούς» (για να τα έχουμε καλά με τους Αμερικανούς), γιατί ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας δεν κάλεσαν, έστω μυστικά, τους αρχηγούς των κομμάτων να τους εξηγήσουν πώς έχει το θέμα;
Εκτός και αν ισχύει αυτό που είπε ο Θεοχάρης στη Βουλή: «Το πρόβλημά σας είναι αν θα κάνετε σούζα στον Σόιμπλε ή θα είστε όρθιος στον κ. Κέρι».
Το αριστερό «πάρτι εξοπλισμών»
Λίγους μήνες πριν αναλάβει την εξουσία ο Τσίπρας ανεβαίνοντας με την κουστωδία του στο Πεντάγωνο, όπου τον υποδέχτηκε ο – τότε φίλος του- υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωνε με έμφαση ότι πρέπει «να σχεδιάσουμε την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα βάση που να λαμβάνει υπόψη τη δυσχερή οικονομική πραγματικότητα».
Δεν πρόλαβε, όμως, να βολευτεί στο Μαξίμου και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, δίπλα σε αυτήν του κυβερνητικού εταίρου του, Πάνου Καμμένου, σε απόφαση-εξπρές του ΚΥΣΕΑ, που προέκυψε από συνεδρίαση εκ περιφοράς. Όπως κατά κόρον έχει γραφτεί στον Τύπο και στο Διαδίκτυο, είναι το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, μετά από σχεδόν 10 χρόνια, το οποίο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δίνει με απευθείας ανάθεση και διακρατική συμφωνία στις ΗΠΑ (εταιρεία Lockheed Martin). Μιλάμε για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας εκτιμώμενου προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ακολουθεί σε λίγες ημέρες και δεύτερη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τη διάθεση (από τα αμερικανικά αποθέματα) δέκα ελικοπτέρων Σινούκ, συνολικής αξίας 100 εκατ. δολαρίων.
Όπως αναφέρουν στρατιωτικοί κύκλοι, ακολουθούν συμφωνίες αρκετών εκατομμυρίων, για την αγορά ανταλλακτικών και τη συντήρηση των μεταχειρισμένων στρατιωτικών εξοπλισμών.

Εφημερίδα “ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ”






 http://espekm.gr/home/?p=11588

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com