Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

«ΣΦΑΛΙΑΡΑ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ...


Μεγάλο εκνευρισμό προκάλεσαν στην Άγκυρα οι δηλώσεις του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, John Kirby, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το ISIS διενεργεί λαθρεμπόριο πετρελαίου μέσω Τουρκίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση για το λαθρεμπόριο πετρελαίου του ISIS ανέφερε ότι ναι μεν δεν υπάρχουν αποδείξεις για επίσημη συμφωνία μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των Τζιχαντιστών αλλά είναι επιβεβαιωμένο ότι μέσω Τουρκίας διοχετεύονται μεγάλες ποσότητες παρανόμου πετρελαίου στην Μεσόγειο.
Εκεί που ο John Kirby ήταν κατηγορηματικός κατά της Τουρκίας, ήταν στο θέμα της εισβολής τούρκικων στρατιωτικών μονάδων στο Ιράκ δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει να αποσύρει πάραυτα τις δυνάμεις της καθώς δεν έχει την άδεια της ιρακινής κυβέρνησης για την στρατιωτική αυτή επέμβαση στα περίχωρα της Μοσούλης, όπου βρίσκονται και οι μεγάλες πετρελαιοπηγές της περιοχή.
Ο John Kirby κάλεσε την Άγκυρα να αποφεύγει τις μεμονωμένες ενέργειες και να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ.
FOTO2Εν τω μεταξύ μεγάλη μερίδα του τουρκικού τύπου επισημαίνει ότι με τις τελευταίες ανεύθυνες ενέργειες της η Τουρκία ουσιαστικά βρίσκεται περικυκλωμένη από βορά και από νότο και προκαλεί συνεχώς νέες κρίσεις δημιουργώντας όλο και περισσότερους εχθρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com