Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ--Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥ 2015...ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΑΡΚΕΙ;


Μια πόλη φωτισμένη από τα γιορτινά λαμπιόνια. Μια πόλη στολισμένη για τα Χριστούγεννα. Μια πόλη με σκοτεινές γωνιές, που φωτίζονται από τους ανθρώπους που μένουν εκεί: τους άστεγους.

Σε μια από αυτές τις σκοτεινές, τις αφιλόξενες, γωνιές της Αθήνας, στην οδό Σταδίου, ένας άστεγος άνδρας έχει φτιάξει το "σπίτι" του. Και το έχει στολίσει. Ένα μικρό δέντρο, με λίγες μπάλες, στέκεται εκεί για να του θυμίζει τα Χριστούγεννα. Όχι πως η φωτισμένη πόλη τον αφήνει να τα ξεχάσει...

Ένα αυτοσχέδιο κρεββάτι, στη μια πλευρά τα λιγοστά υπάρχοντά του, η ασπρόμαυρη φωτογραφία μιας κοπέλας και γκράφιτι. Ένα πλαστικό δοχείο έχει γίνει το κομοδίνο του. Και πίσω από αυτό, ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στολισμένο. Όπως η αφιλόξενη για εκείνον Αθήνα.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες ανήκουν στον Γιώργο Κονταρίνη για το πρακτορείο Eurokinissi και δημοσιεύτηκαν αρχικά στο ρεπορτάζ του Newsit, από όπου και σας παρουσιάζουμε την είδηση. Τις συνοδεύει η εξής λεζάντα: «Ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου, τραβά τα βράδια την προσοχή του περαστικού, μιας και κοσμεί το θλιβερό απάγγιο ενός άστεγου. Σε μια κόγχη, να τον προστατεύει από την παγωνιά, με τα λίγα υπάρχοντά του, στόλισε κι αυτός ένα δέντρο - μικρό και μουντό, μπροστά στην μεγάλη φωταγωγημένη λεωφόρο του κέντρου της πόλης».
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com