Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

"ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ" ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ;;;Νομοσχέδιο- «Aντίβαρο» στις Aντιδράσεις για τα "Kόκκινα Δάνεια" ... Περιλαμβάνει: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και μετανάστες με έγγραφα παραμονής – Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ – Μοριοδότηση τριτέκνων –  Κοινωφελή εργασία για ανέργους - Αποποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων – Συσσίτια απόρων και γεύματα στα σχολεία για έναν ακόμη χρόνο.
Δράσεις για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση στην Βουλή και εντάσσεται στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα». Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι προωθούμενες διατάξεις θα συζητηθούν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη και στην Ολομέλεια την Παρασκευή και την Δευτέρα για να ακολουθήσει στην συνέχεια το νομοσχέδιο με το σύμφωνο συμβίωσης που θα ψηφιστεί την επόμενη Τετάρτη.

Στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την ίδρυση ΚΕΠ των φτωχών, ρυθμίσεις για την ηλεκτρονική συλλογή των στοιχείων όλων των προνοιακών επιδομάτων αλλά και η παράταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης για το 2016.

Αναλυτικά, μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

- Ιδρυση Κέντρων Κοινότητας. Πρόκειται για τα λεγόμενα «ΚΕΠ Φτωχών» που θα λειτουργούν υπό τους ΟΤΑ για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες.
- Καθολική υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και νόμιμων μεταναστών με δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και ενίσχυση της νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
- Παροχή δυνατότητας στους Δήμους για απαλλαγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από δημοτικούς φόρους και τέλη (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και υπόλοιποι δικαιούχοι των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης)
- Χρονική επέκταση των παροχών – ηλεκτρικό ρεύμα, σίτιση και στέγαση - στους δικαιούχους των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
- Διευκόλυνση των διαδικασιών για τον διορισμό γιατρών στο ΕΣΥ
- Κίνητρα για να επιλέξουν οι ιατροί να κάνουν το αγροτικό τους σε απομακρυσμένες περιοχές και άγονα νησιά
- Ιδρυση Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
- Διορισμός των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 1997
- Δημιουργία προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους
- Υποστήριξη νέων επαγγελματιών με κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΥΑ
- Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμού για την ΒΙΟΜΕ
- Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού των ΟΤΑ σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και η δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού ΑΜΕΑ
- Νομοθετική ρύθμιση για την αποτέφρωση των νεκρών
- Δυνατότητα στο πλαίσιο της κινητικότητας να επιστρέψουν οι δημοτικοί αστυνομικοί από τα σωφρονιστικά καταστήματα
- Επιλύεται το ζήτημα κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών σε αγρότες-εργοδότες
- Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα επιδόματα επικινδυνότητας και ανθυγιεινής εργασίας
- Επαναφορά ενισχυτικής διδασκαλίας σε γυμνάσια και λύκεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr