Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Στη Βουλή επικρατεί ο νόμος μιας μνημονιακής «χούντας» !...


Για «έκτακτες πραξικοπηματικές διαδικασίες στη νομοθετική λειτουργία της Βουλής, όπως δείχνει και το πρόσφατο νομοσχέδιο των "προαπαιτουμένων"», που «έχουν πλέον καταστεί ο κανόνας», κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος προσθέτει: «Αυτό που επικρατεί στη Βουλή είναι ο απόλυτος νόμος μιας μνημονιακής "χούντας", στην οποία η κυβέρνηση καταφεύγει ως "άλλοθι" και ως πολιτική "υπάλληλος" για να διεκπεραιώνει τα εκτρώματα».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε και τα εξής στη σχετική δήλωσή του: «Ο Αλέξης Τσίπρας με συναυτουργό τον Πρόεδρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας Ν. Βούτση, όχι μόνο πέταξαν στα σκουπίδια όσα μαζί καταγγέλλαμε για τις αντιδημοκρατικές λειτουργίες της Βουλής επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά φαίνεται πως αποφάσισαν να μετατρέψουν οριστικά σε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και την ίδια τη Βουλή».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά πως «μόνο με τέτοιου είδους πραξικοπηματικές λειτουργίες θα μπορούσαν να περάσουν όσο το δυνατόν πιο "ανώδυνα", νεοαποικιακές διατάξεις που παραδίδουν σε κερδοσκοπικά χέρια τα “κόκκινα” δάνεια και, στην ουσία το σύνολο, σχεδόν, της ιδιωτικής περιουσίας στη χώρα. Διότι, με την πραξικοπηματική ψήφιση του νομοθετικού εκτρώματος, θα περάσουν σε δύο δόσεις, μία τώρα και μία μετά τις 15 Φλεβάρη, στους "γύπες" και στα "τρωκτικά" των διεθνών αγορών η πλειοψηφία των μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των κατοικιών, κύριων και μη και των ακινήτων, αφού περίπου το 50% των δανειοληπτών έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τονίζει ότι «και στη χειρότερη αποικία δεν έχει ξαναγίνει οι τράπεζές της να έχουν περάσει σκανδαλωδώς και "τζάμπα" σε ιδιωτικά και κυρίως ξένα κερδοσκοπικά χέρια και οι ίδιοι, περίπου, κερδοσκόποι να αγοράζουν με το άλλο χέρι για να διαχειριστούν ως “κοράκια” την καταχρεωμένη Ελλάδα».

«Ο μνημονιακός ελληνικός καπιταλισμός και οι πολιτικοί διαχειριστές του συμπεριφέρονται με βάρβαρες μεθόδους γενικής εκκαθάρισης τύπου ISIS απέναντι στην πλειοψηφία, σχεδόν, των επιχειρήσεων και κυρίως της κοινωνίας», καταλήγει η δήλωση του Π. Λαφαζάνη ο οποίος θεωρεί ότι «η δημοκρατική, προοδευτική, αντιμνημονιακή ανατροπή έχει γίνει πιο αναγκαία από ποτέ και όρος για την επιβίωση του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr