Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

EΡΕΥΝΑ: Γιατί δεν πρέπει να ζηλεύετε την ευημερία των άλλων στο Facebook!!!


Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook για να μοιραστείτε κάτι με την οικογένεια και τους φίλους σας, τότε δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε για την υγεία σας. Αντίθετα, εάν περιπλανιέστε από φίλο σε φίλο για να δείτε πόσο καλά πηγαίνουν τα οικονομικά κάποιων, πόσο ευτυχείς είναι οι άλλοι, ή οτιδήποτε θα μπορούσε να σας προκαλέσει ζήλια, τότε αναμείνατε συμπτώματα κατάθλιψης, διαπιστώνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, Κολούμπια.
Η έρευνα έγινε από την καθηγήτρια Margaret Duffy στην σχολή Δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου και δύο διδακτορικούς φοιτητές του πανεπιστημίου, τον Edson Tandoc, και τον Patrick Ferrucci. Βασίστηκε στην μελέτη της συμπεριφοράς 736 φοιτητών-μελών του Facebook. Ο βασικός διαχωρισμός που έκαναν οι ερευνητές ήταν ο τρόπος που χρησιμοποιούν την υπηρεσία οι χρήστες.
Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι ότι ένα σημαντικό κίνητρο για την χρήση των κοινωνικών δικτύων είναι η θετική αυτοπροβολή. Οπότε, θα πρέπει να περιμένει ότι αυτά που θα δει να δημοσιεύονται από τους φίλους και τον περίγυρό τους θα είναι θετικά και δεν θα πρέπει να προκαλούν φθόνο ή ζήλια. Αυτή η γνώση, ευελπιστούν οι επιστήμονες, θα μειώσει τα συναισθήματα φθόνου.































http://www.makeleio.gr/?p=285074

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com