Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

"Έξοδο" από την κρίση βλέπει βραχυπρόθεσμα το ΚΕΠΕ ...


Ενισχύεται η προοπτική της οριστικής εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα τετραμηνιαίας έκδοσης με τίτλο «Οικονομικές Εξελίξεις» του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).
Όπως επισημαίνει το ΚΕΠΕ στην ειδική αυτή έκδοση, οι ευνοϊκές ενδείξεις που παρέχονται τόσο από τα τριμηνιαία στοιχεία, όσο και από τους επιλεγμένους μηνιαίους δείκτες που αναλύθηκαν, επιβεβαιώνονται και από σειρά δεικτών που ενσωματώνουν προσδοκίες, αλλά και από τις προβλέψεις που προκύπτουν από το υπόδειγμα πιθανοτήτων ύφεσης και το υπόδειγμα βραχυπρόθεσμων προβλέψεων του ΚΕΠΕ.
Αναφορικά με τις προοπτικές για την ιδιωτική κατανάλωση, ειδικότερα, η συνέχιση και τυχόν ενίσχυση της καταγεγραμμένης θετικής πορείας στο εν λόγω μέγεθος θα εξαρτηθεί κυρίως από την εξασφάλιση και διατήρηση συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας ως προς το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, αλλά και από τη δυνητική ελάφρυνση των νοικοκυριών ως προς το σύνολο των οικονομικών επιβαρύνσεων που αντιμετωπίζουν και αφορούν στα εισοδήματα ή/και τον πλούτο τους.
Όσον αφορά την πορεία των επενδύσεων και των εξαγωγών σε βραχυχρόνιο ορίζοντα, το ΚΕΠΕ επισημαίνει ότι οι εξελίξεις στους δύο αυτούς τομείς αναμένονται να είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό αλληλένδετες. Η δυναμική ανάκαμψη των επενδύσεων αποτελεί συνθήκη για την περαιτέρω ουσιαστική βελτίωση των εξαγωγών, με τον συνδυασμό οικονομικής σταθερότητας και αποκατάστασης της χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας να αποτελεί τον κρίσιμο καταλύτη για τις μελλοντικές εξελίξεις.
defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com