Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τα «δόντια» της δείχνει η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ...


Έρχεται Μπαράζ ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογουμένους.
Εισπράξεις στο φουλ θέλει το οικονομικό επιτελείο και η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, βάζει νέα ηλεκτρονικά εργαλεία, στο παιχνίδι πάταξης της φοροδιαφυγής. Μέσα στο 2015, θα σφίξει ο κλοιός γύρω από τους φοροφυγάδες, καθώς ο «μεγάλος αδερφός», το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών επεκτείνεται και σε συναλλαγές δανειακών προϊόντων. Όλο το Επιχειρησιακό της Σχέδιο ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μέσα στο οποίο  αναλύονται όλες οι προτεραιότητες και οι δράσεις που θα πατάξουν την φοροδιαφυγή και φέρουν στο Δημόσιο τα αναγκαία έσοδα.  Συγκεκριμένα, επιδιώκεται μεταξύ άλλων:
-Η αποτελεσματικότερη είσπραξη των δημοσίων εσόδων
-Ο εντοπισμός και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου
-Η ενίσχυση του φορολογικού και τελωνειακού ελεγκτικού μηχανισμού
-Η αυτοματοποιημένη συλλογή και διασταύρωση στοιχείων
-Η ενίσχυση της εκούσιας συμμόρφωσης των φορολογουμένων
-Η βελτίωση των μεθόδων και των μέτρων είσπραξης
-Η αξιοκρατική επιλογή, εξέλιξη και συνεχή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της Γενικής Γραμματείας
-Η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών  προς τους πολίτες
-Η δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών
-Η προστασία της δημόσιας υγείας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος
-Η δημιουργία αποτελεσματικότερης και πιο αξιόπιστης  φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης
Βασικό μέλημα, του Επιχειρησιακού Σχεδίου, είναι η υλοποίηση δράσεων που θα στηρίξουν τις βασικές αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας  και της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας, θα ενισχύσουν την εξωστρέφειά της, θα υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος.
Οι στρατηγικοί στόχοι είναι:  
-Η μεγιστοποίηση Δημοσίων Εσόδων.
-Ο Εντοπισμός, καταπολέμηση και τιμωρία της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και του λαθρεμπορίου.
-Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενίσχυση της εκούσιας συμμόρφωσης.
-Η Αποτελεσματικότερη και αξιόπιστη Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση.
Έρχεται ένα Μπαράζ ελέγχων,  με 400 πλήρεις και 500 μερικούς ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις. Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει στόχο να βεβαιώσει έσοδα πάνω από 2,925 δισ. ευρώ φέτος. 900 ελέγχους φορολογουμένων μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα, μεγάλη ακίνητη περιουσία, και όσοι βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής. Στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, ο στόχος είναι να βεβαιωθούν φόροι αυξημένοι κατά 30% σε σχέση με το 2014, επομένως περισσότερα από 325 εκατ. ευρώ και να εισπράξει περισσότερα από 77 εκατ. ευρώ. Ακόμα 2.000 έλεγχοι φορολογίας κεφαλαίου από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ, 15.000 έλεγχοι πρόληψης σε επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα και 5.000 προληπτικοί έλεγχοι από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων με διαφορές προς καταλογισμό τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ.




































http://www.kontranews.gr/oikonomia/item/46922-dontia-ggde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com