Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο “ηθικό πλεονέκτημα” ...


Η δεύτερη ανάγνωση του λόγου που εκφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας δίνει σημαντικά στοιχεία για το πού θα ρίξει το βάρος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις το “ηθικό πλεονέκτημα” έναντι των κυβερνώντων, να πείσει δηλαδή τους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους πως έχει την ηθική νομιμοποίηση να επιχειρήσει τόσο χρηστή διοίκηση του κράτους όσο και διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού σε σοβαρές απώλειες εισοδημάτων κι αξιοπρέπειας. 
“Μα το κυριότερο που έχουμε είναι το δίκιο με το μέρος μας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σινέ Κεραμεικός, σηκώνοντας χαρακτηριστικά τον τόνο της φωνής του κι αφού είχε απαριθμήσει τις ενέργειες των κυβερνώντων που έφεραν την Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο. Η επίκληση στο δίκαιο την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει συχνά τελευταία μπορεί να έχει διττό στόχο:

Αφενός να τονώσει το ηθικό των ψηφοφόρων που έχουν ήδη αποφασίσει να στηρίξουν, και πέρα από την απλή ψήφο, το εγχείρημα της κυβέρνησης της Αριστεράς. 

Αφετέρου να “αγγίξει” ψηφοφόρους που αν και μακριά από την παράδοση της Αριστεράς θεωρούν εαυτούς ως ηθικά “καθαρούς” και θεωρούν απαραίτητο προσόν του κόμματος που θα ψηφίσουν το “καθαρό πολιτικό μητρώο”. Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει την επίκληση στο δίκαιο για να “πιάσει” οργισμένους με τα κάθε λογής σκάνδαλα κεντροδεξιούς ψηφοφόρους αλλά και μια κρίσιμη μάζα αναποφάσιστων ψηφοφόρων, νεαρής σχετικά ηλικίας που χαρακτηρίζονται από κοινωνικό φιλελευθερισμό, υγιή κίνητρα που κατανοούν ευκολότερα την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης παρά αυτή της ταξικής πάλης. Για αυτή την τελευταία μερίδα ψηφοφόρων ο ΣΥΡΙΖΑ θα κονταροχτυπηθεί με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη του οποίου η επιμονή στην ασάφεια προς το παρόν “του βγαίνει”.



















http://www.koutipandoras.gr/article/130237/o-syriza-pontarei-sto-ithiko-pleonektima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com