Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙA ΑΥΤΟ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ...



Η επανεμφάνιση των τρομοκρατών και το χτύπημα που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/12/2014) στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, αποδίδεται -βεβιασμένα- σε... φιλοπαλαιστινιακούς λόγους.
Μπορεί, ένα σκέλος να «ακουμπάει» και αυτό το ευαίσθητο (παραδοσιακά) για την Ελλάδα ζήτημα, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και...

 σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr έχει να κάνει με μια σειρά ενεργειών που εδώ και καιρό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Ενέργειες που φέρουν την... υπογραφή κυβερνητικών στελεχών και ανώτατων επιχειρηματικών κύκλων της χώρας που θέλουν να προκαλέσουν την «εισβολή» ισραηλινών υπηρεσιών και όχι μόνο στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι την κρίση και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, μετά την επιβολή των μνημονίων από το ΔΝΤ και τη Γερμανία.
Μπορεί η Ελλάδα επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και λίγο αργότερα να είχε εκδηλώσει επισήμως τάσεις και δραστηριότητες υπέρ των Παλαιστινίων, όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτές διαλύθηκαν ολοσχερώς τα τελευταία χρόνια, λόγω και της «επέλασης» των ισραηλινών επιχειρήσεων στην χώρα μας και της πολιτικής που ακολουθούν οι Ισραηλινές επιχειρήσεις.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και ειδικά από συγκεκριμένους υπουργούς να αγκαλιάσουν την ισραηλινή επιχειρηματικότητα, προσφέροντας γη και ύδωρ στο Ισραήλ, είτε στον τομέα της Υγείας (ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μόσιαλος γνωρίζουν καλά τι εννοούμε...), είτε στον τομέα της ανάπτυξης, είτε στον τομέα της ασφάλειας.
Τρεις τομείς... ζωής για την Ελλάδα, τους οποίους οι Ισραηλινοί θέλουν να ελέγξουν πλήρως και -δυστυχώς- κατορθώνουν να βρίσκουν πρόθυμους «συνεργάτες» στα πιο κρίσιμα κέντρα λήψης καθοριστικών αποφάσεων...
Γι' αυτό και όλα δείχνουν ότι το χτύπημα στην Ισραηλινή πρεσβεία δεν έγινε τυχαία, καθώς αυτήν την περίοδο το Ισραήλ υπερδραστηριοποιείται (φανερά και κυρίως... μυστικά) στη χώρα μας.
Φόρουμ επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε πρόσφατα υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης με σκοπό τη συνεργασία των δυο χωρών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η συγκεκριμένη εκδήλωση δυσαρέστησε πολύ κόσμο, αφού στο βάθος της διοργάνωσής της, φάνηκε η επιθυμία του Ισραήλ να κατακτήσει επιχειρήσεις και οργανισμούς στο όνομα της καλής συνεργασίας. «Επενδύσεις κατά το συμφέρον τους θέλουν να κάνουν», είπαν κάποιοι.
Λίγο πριν το φόρουμ αυτό υπήρξαν και άλλες δραστηριότητες στο... βωμό του ξεπουλήματος της χώρας για όσους ξέρουν, «καλής συνεργασίας και επενδύσεων» για τους κυβερνώντες. Στα πλαίσια αυτών των επαφών πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη γνωστών Ισραηλινών μάνατζερ στην Αθήνα, προκειμένου να ερευνήσουν δυνατότητες και ευκαιρίες για επέκταση νοσοκομείων και ασφαλιστικών εταιρειών του Ισραήλ στην Ελλάδα.
Οι σχέσεις, μάλιστα, πολλών υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης είναι εξαιρετικά στενές με το Ισραήλ και πολλοί από αυτούς πριν γίνουν υπουργοί έδιναν πάντα το "παρών", σε συναντήσεις που διοργάνωνε το Ισραήλ στην Αθήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό στην Αθήνα καταφθάνουν γνωστά ονόματα του Ισραήλ, με ειδίκευση σε θέματα στρατηγικής και διπλωματίας από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, οι οποίοι κάνουν συναντήσεις με στελέχη της Άμυνας της Ελλάδας αλλά και αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε από κοινού να χαράξουν σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση εξτρεμιστικών οργανώσεων που δρουν στη χώρα μας.
Η τεχνογνωσία η οποία ανταλλάσσεται μεταξύ των δύο πλευρών, σίγουρα υποδηλώνει την επιθυμία να εκμηδενίσουν τις επιχειρήσεις τρομοκρατικών και αναρχικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καταρχήν με το σύστημα της παρακολούθησης και πετυχημένης εισβολής σε αυτές τις οργανώσεις. Προσώπων που θα γίνουν τα... μάτια των μυστικών αρχών των δύο χωρών και θα κατορθώσουν από πρόσωπα που θα «γίνουν ένα με τα μέλη αυτών των οργανώσεων».
Όλα αυτά μαζί καθώς και οι ανοιχτές πόρτες της χώρας του Ισραήλ υποδηλώνουν την αγάπη των Ελλήνων στους Παλαιστινίους;
Ή θεωρεί κανείς ότι το γεγονός ότι ένας Παλαιστίνιος υπουργός έπεσε νεκρός ξεσήκωσε τους Έλληνες και είπαν να χτυπήσουν την Ισραηλινή πρεσβεία;
Το χτύπημα αυτό κάτι άλλο έρχεται να «δηλώσει», κάτι άλλο έχει να «δείξει», ακόμη κι αν υπάρξει αντίθετη ανακοίνωση από την ομάδα που χτύπησε την πρεσβεία.
Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής στρέφονται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και πλέον θα πρέπει σύντομα να αναμένονται εξελίξεις, αλλά και η διατύπωση των θέσεων των τρομοκρατών μέσα από τη δημοσιοποίηση της προκήρυξής τους.
Βέβαιο, είναι, ότι η στιγμή που επέλεξαν να «χτυπήσουν», σε μια περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται σε πολιτικό «αναβρασμό» λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com