Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ...


ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΡΩΣΩΝ 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ...



Στις ελληνικές φυλακές μέχρι νεωτέρας θα παραμείνει Τσετσένος σε βάρος του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και κατηγορείται για το φόνο πέντε αστυνομικών στη Ρωσία.
Το θέμα της έκδοσής του στις ρωσικές διωκτικές αρχές θα εξεταστεί πλέον από τον Άρειο Πάγο, μετά την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσαν χθες οι συνήγοροι του Τσετσένου, μετά την απόφαση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου να κάνει δεκτό το αίτημα έκδοσης του κατηγορουμένου.
Η γυναίκα του 34χρονου Τσετσένου δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης: «Αυτό είναι απλά το πρώτο δικαστήριο και ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα για την υπόθεση.
Θα πάμε και στα ανώτερα δικαστήρια και ελπίζουμε να δικαιωθούμε στα επόμενά μας βήματα». Η ίδια προχθές είχε ισχυριστεί πως ο άντρας της αγωνίζεται για τα δημοκρατικά δικαιώματα της χώρας του και η έκδοσή του στη Ρωσία ισοδυναμεί με κίνδυνο ακόμα και της ζωής του.
«Έχουμε ήδη ετοιμάσει την αίτησή μας προκειμένου να προσβάλουμε την απόφαση του δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο και τώρα περιμένουμε να λάβουμε και γραπτώς την απόφαση για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Το σκεπτικό της θα μπορούμε να το σχολιάσουμε αφού την πάρουμε στα χέρια μας», δήλωσε ο συνήγορος του 34χρονου Τσετσένου.
Ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στις φυλακές στις οποίες κρατείτο μέχρι τώρα και θα παραμείνει εκεί μέχρι να ληφθεί η απόφαση από τον Άρειο Πάγο σχετικά με την παράδοσή του στην Interpol και την έκδοσή του στις Ρωσικές Αρχές. 
Κατηγορίες
Πολύ βαρύ είναι το κατηγορητήριο που ακολουθεί τον 34χρονο Τσετσένο, με κατηγορίες όπως η συμμετοχή σε παράνομη ένοπλη οργάνωση και ανθρωποκτονία πέντε αστυνομικών στη Ρωσία. Ειδικότερα, κατηγορείται ότι, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης, στην οποία συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2009, επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα σε οχήματα σε περιοχή της Ρωσίας, με επιβαίνοντες αστυνομικούς και αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις.
Ο 34χρονος είχε συλληφθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, όταν προσπάθησε με άλλους 45 παράνομουs μετανάστες να προσεγγίσουν τις ακτές της Χίου. Ο 34χρονος βρισκόταν μεταξύ των επιβαινόντων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν υπήκοοι Συρίας, και τότε είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Μετά την ταυτοποίηση των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης βάσει Ερυθράς Αγγελίας τής Interpol.

















 http://www.emprosnet.gr/article/66419-aitisi-anairesis-kai-sti-fylaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com