Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο “ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ” ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ …



Δημοσίευμα makeleio.gr: 23/10/2014
Πολιτικός αρχηγός κροίσος με offshore εταιρεία στα νησιά Κέιμαν-Πρώην βουλευτής του διαχειρίζεται ως πρόεδρος τα “παρκαρισμένα” εκατ. ευρώ!
Σας θυμίζει κάτι το δημοσίευμα πριν περίπου δεκαπέντε μέρες;
Ένα είναι το σίγουρο… Κάποιοι κουτοπόνηροι Μαυρογιαλούροι του Μαξίμου στέλνουν μαντάτα για…βραχιολάκια -αλά Άκη- στον Γιώργαρο που τελευταία  πήγε να σηκώσει κεφάλι.
Του ετοιμάζουν…κουστουμάκι για τον ίδιο , το κόμμα του και το κανάλι του.
Ήδη ο…Λαλάκης της συγκυβέρνησης του έστειλε “ραφτάδες” να του πάρουν μέτρα για να κάτσει σούζα και “καλό παιδί”.
Δηλαδή να αφήσει τα πολιτικά παζάρια και παραδοθεί άνευ όρων…
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε καλοσυνηθίσει στις κωλοτούμπες, μια και έως τώρα του ήταν ανέξοδες.
Τώρα όμως θα είναι…πολυέξοδες.
Τα λέγαμε εδώ πάλι πριν περίπου δέκα μέρες:
Σε σχετικό ρεπορτάζ μας γράφαμε πως ως αντικείμενο ερεύνης καταγγέλθηκε η “χαμένη επιταγή” του 1.000.000 ευρώ που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δώσει ως δωρεά στο “Ταμείο των Φτωχών” το 2009…
Τώρα “σκάνε” εμβάσματα ύψους 1,65 εκατομμύρια ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma κατέληξαν σε δύο offshore εταιρίες, που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος -μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο- μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι εταιρείες που εξετάζονται και στις οποίες κατέληξαν τα εμβάσματα αυτά, είναι οι Catalina Ltd και Homeric, που πιθανολογείται ότι ανήκουν στον Γιώργο Καρατζαφέρη και συγγενικά του πρόσωπα.
Σχετικά με τις συγκεκριμένες εταιρίες μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε με έγγραφό του προς τη Βουλή να ενημερωθεί εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.
Ήδη οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία σε βάρος δύο επιχειρηματιών και τριών στρατιωτικών για την υπόθεση αυτή. Ύστερα από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από δύο εισαγγελείς, προέκυψε πως  η μια απο τις δυο offshore , η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000.   . Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τσάτσο που αντιπροσώπευε μαζί  με τον Σταύρο Κομνόπουλο τη γαλλογερμανική εταιρία Eurocopter. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας χρειάστηκε να υποβληθούν και αιτήματα δικαστικής συνδρομής από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να αποσαφηνιστεί η πορεία των εμβασμάτων.
Αίτημα προς τη Βουλή, να απαντήσει αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του δύο offshore εταιρείες που φέρονται να του ανήκουν, απέστειλε η Δικαιοσύνη.
Τέλος το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας , που κάνει λόγο για δύο offshore εταιρίες του Γιώργου Καρατζαφέρη και πιθανή εμπλοκή του σε υπόθεση με μίζες από αγορά ελικοπτέρων Super Puma, σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με ανακοίνωση πoυ εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, ο  πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου. Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και ‘έχουν γνώσιν οι φύλακες’”.























http://www.makeleio.gr/?p=204677

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com