Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

“Έχουμε και ΕΜΕΙΣ…ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ”!! Η Ελληνική απάντηση στις Τουρκικές προκλήσεις!!...


«Έχουμε κι εμείς κανόνες εμπλοκής» είναι η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού ναυτικού επιτελείου, ναύαρχου Μπουλέντ Μποστάνογλου, που… δήλωσε, την Κυριακή, ότι η Άγκυρα καθορίζει κανόνες εμπλοκής για την Ανατολική Μεσόγειο.
«Έχουμε και εμείς κανόνες εμπλοκής εγκεκριμένες από τον πρωθυπουργό και από το Υπουργικό Συμβούλιο όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Θα ήταν έκπληξη για μας εάν οι Τούρκοι δεν είχαν έως τώρα και αυτοί τέτοιους κανόνες», δηλώνει ανώτατη στρατιωτική πηγή σε απογευματινή εφημερίδα, που διατηρεί όμως την ανωνυμία της.
Η ίδια πηγή φέρεται να λέει στην εφημερίδα ότι τα γενικά επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν προτίθενται να πάρουν αυξημένα μέτρα, αν και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα, να εφαρμόσουν κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση αυτοάμυνας και πρόκλησης. Ήδη οι τουρκικές κινήσεις όχι μόνο στη Νοτιοανατολική Μεσόγεια, αλλά και στο Αιγαίο παρακολουθούνται προσεκτικά από το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και από τα συστήματα αεράμυνας, βεβαιώνει η ανώτατη στρατιωτική πηγή.
Η εφημερίδα προσθέτει πως τόσο στρατιωτικοί όσο και διπλωματικοί κύκλοι υποβιβάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου ναυάρχου χαρακτηρίζοντας την «άνευ περιεχομένου» και βλέποντας λόγους εσωτερικής κατανάλωσης πίσω από αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι των δηλώσεων Μποστάνογλου, προηγήθηκε προειδοποίηση της Τουρκίας πως δεν πρόκειται να αποσύρει το σεισμογραφικό πλοίο Barbaros, αν η Κύπρος δεν προχωρήσει σε πάγωμα των ερευνών για τον εντοπισμό και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της.
Οι νέες δηλώσεις ήρθαν μετά το κοινόν ανακοινωθέν Ελλάδος- Κύπρου- Αιγύπτου που καλούν την Τουρκία να απέχει από κάθε ενέργεια εντός της κυπριακής ΑΟΖ, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να σταματήσει τις σεισμογραφικές έρευνες που διεξάγει στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου.
























http://www.makeleio.gr/?p=204901

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com