Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πλήθος κόσμου τίμησε την απελευθέρωση της Μυτιλήνης με εκδηλώσεις και παρέλαση στην προκυμαία (ΦΩΤΟ) ...




Η επίσημη δοξολογία έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στις 10:30 το πρωί.


Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στις 11:15 στο Ηρώο Πεσόντων στο «Κιόσκι», όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, βουλευτές, το Στρατιωτικό Διοικητή, το Δήμαρχο Λέσβου, τους διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των αποστράτων Αξιωματικών και των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς και από αντιπροσωπείες μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.



-Η παρέλαση….



Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην προκυμαία, με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.



 Η καθιερωμένη παρέλαση έγινε με κάθε μεγαλοπρέπεια, χωρίς κανένα έκτροπο.

Υπό τη μουσική υπόκρουση της μπάντας του Στρατού, μπροστά από την εξέδρα παρέλασαν το μοναδικό εν ζωή μέλος του Συνδέσμου Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου Λέσβου, τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσκοποι και οδηγοί καθώς και μέλη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Η παρέλαση έληξε με στρατιωτικά τμήματα.



Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης από την εξέδρα των επισήμων, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, , ο αντιπεριφερειάρχης, η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, οι βουλευτές του νησιού μας, κι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών του τόπου κ.α.




Την παρέλαση παρακολούθησε και ο βουλευτής επικρατείας των ΑΝ. ΕΛΛ Τερενς Κουίκ.




Ο δήμαρχος Λέσβου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου από την πλειοψηφούσα παράταξη για ακόμα μια φορά την παρέλαση την παρακολουθήσαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων βάζοντας τον μοναδικό ανάπηρο πάνω στην εξέδρα.



















































http://www.lesvospost.com/2014/11/blog-post_49.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com