Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΕΚΑΒ "απαντά"(;) στο Press-Gr για την προμήθεια-μαμούθ των νέων ασθενοφόρων...




Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR. 

Στον απόηχο του θορύβου που έχει αρχίσει να δημιουργείται για το θέμα της προμήθειας-μαμούθ των νέων ασθενοφόρωνη εξωτερική εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας που έχει προσλάβει το ΕΚΑΒ "Up 2 THE POINT!" διένειμε το πρωί ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:
"...σήμερα, Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η επίσημη διαδικασία Παράδοσης - Παραλαβής της Δωρεάς πέντε υπερσύγχρονων Ασθενοφόρων και τριών μικρών Οχημάτων Ταχείας Πρόσβασης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προς το Ε.Κ.Α.Β". 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδήλωση έγινε με την παρουσία των:
"Παπαγιαννίδη Δημήτρη (Πρόεδρο Δ.Σ. Ε.Κ.Α.Β.), κο Κοντοζαμάνη Βασίλη (Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας), κο Μάκη Βορίδη (Υπουργό Υγείας), κα Μαριάννα Λάτση(εκπρόσωπο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση), κο Λεωνίδα Γρηγοράκο (Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας), κο Γεώργιο Αγουρίδη (εκπρόσωπο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος)]".

Με αυτή την αφορμή, το press-gr ρώτησε τους αρμοδίους της εταιρείας που συμβουλεύει το ΕΚΑΒ, αν υπάρχει σχόλιο για ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα της προμήθειας των ασθενοφόρων. Η απάντηση που μας έστειλαν με e-mail:
'Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρεστε, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β. δεδομένου ότι κρίνονται ως ανυπόστατα. Παρόλα αυτά και ενώ ο Διαγωνισμός για την προμήθεια των νέων Ασθενοφόρων (μέσω ΕΣΠΑ) είναι σε εξέλιξη (ολοκλήρωση διαδικασίας Τεχνικών Προσφορών και συνέχιση προς την διαδικασία ανοίγματος των Οικονομικών Προσφορών) θα σας προτείναμε για περαιτέρω διευκρινήσεις (υπό το πρίσμα του Δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος) να απευθυνθείτε στο γραφείο της Διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. (Τηλ.:2132143305 ή στο gr.proedrou@ekab.gr) και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο του Οργανισμού κο Παπαγιαννίδη Δημήτρη".

Καλό θα ήταν να εξηγήσουν πάντως οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ τι ακριβώς χαρακτηρίζουν "ανυπόστατα". Τον διαγωνισμό, την προμήθεια, τα προβλήματα, τις εσωτερικές συγκρούσεις; Είναι σοβαρή ενημέρωση αυτή όταν διακυβυεύονται δεκάδες εκατομμύρια; Για να μην εκτεθούν άλλωστε και οι ίδιοι στο τέλος, διότι το θέμα έχει πολλές, όπως φαίνεται, παραμέτρους...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε εξέλιξη πόλεμος δεκάδων εκατομμυρίων για τα 167 νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ...




Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR.

Εδώ και  καιρό έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ αλλά όπως αποκαλύπτουν αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr υπάρχει πολύ έντονο παρασκήνιο.

Η υπόθεση έχει περάσει από πολλές φάσεις και υπάρχουν έντονες συγκρούσεις σε διάφορα επίπεδα, ακόμη και εντός του ΕΚΑΒ σε ανώτερο επίπεδο. Πόλεμος εξελίσσεται και σε επιχειρηματικό επίπεδο μεταξύ των ενδιαφερομένων εταιρειών. Μια πτυχή σημαντική ως προς αυτό είναι ότι τα ασθενοφόρα πρέπει να μετασκευαστούν κατάλληλα για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ΕΚΑΒ κι αυτό ανεβάζει πολύ το κόστος...

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες καθώς πλησιάζει το στάδιο για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και όπως φαίνεται πρόκειται όχι για μια απλή αλλά για γιγαντιαία προμήθεια, σε επίπεδο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αφού αφορά 167 ασθενοφόρα!

Όπως καταλαβαίνει κανείς, τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα κι από αυτή την άποψη έχει ενδιαφέρον ότι το θέμα δεν απασχολεί (καθόλου...) την επικαιρότητα.

























http://press-gr.blogspot.gr/2014/09/press-gr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com