Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Έκθετη η κυβέρνηση για την πραξικοπηματική λογοκρισία στη ΝΕΡΙΤ: Γιατί κόπηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή ...




Έκθετη ουσιαστικά μένει η κυβέρνηση ύστερα από τις χθεσινές παραιτήσεις από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ του προέδρου της εταιρείας Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη και την πραξικοπηματική λογοκρισία που επέβαλλε τόσο στην Χρυσή Αυγή όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των συνεντεύξεων Τύπου  στη ΔΕΘ.
Αιτία των παραιτήσεών, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι παρεμβάσεις στο έργο τους από το πολιτικό προσωπικό αλλά και στελέχη σε ανώτερα κλιμάκια της ΝΕΡΙΤ.
Όπως κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση η μετάδοση μόνο της συνέντευξης Τύπου της Κυριακής του Αλέξη Τσίπρα και όχι του Σαββάτου είναι «προκλητική και λογοκριτική πρακτική», «με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού»,.
Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή  και πιο συγκεκριμένα  οι βουλευτές του κόμματος Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος, είπαν ότι έπειτα από κυβερνητική  παρέμβαση, δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, έκαναν λόγο για «πολιτική δίωξη» κατά του κόμματος και υποστήριξαν ότι στον έναν χρόνο που πέρασε από τις πρώτες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής «αποδείχθηκε ότι η σκευωρία κατέρρευσε και η δικαιοσύνη αυτοεξευτελίζεται».
Επισήμαναν δε ότι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο εκπρόσωπος Τύπου Ηλίας Κασιδιάρης, θα έπρεπε να είναι στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου και όχι στη φυλακή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του μιλά για «Προκλητική και λογοκριτική πρακτική», την«κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής της αντιπολίτευσης» στη ΔΕΘ το Σάββατο, «με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού», ενώ κάνει λόγο για «πραξικοπηματική ενέργεια».
«Ωμή παρέμβαση» καήγγειλε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι σε καταρχήν επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ σχετικά με τις μεταδόσεις, εκείνος του ξεκαθάρισε ότι το κανάλι θα αποφασίσει πώς θα χειριστεί και πώς θα καλύψει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, ο Π. Σκουρλέτης, όπως είπε ο ίδιος, επικοινώνησε με τον Α. Μακρυδημήτρη ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα μεταδοθούν κανονικά και οι δυο συνεντεύξεις. Ωστόσο, το παρασκήνιο οδήγησε σε ρήξη και παραιτήθηκαν ο Α. Μακρυδημήτρης, αλλά και ο αναπληρωτής του Ροδόλφος Μορώνης, επσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com