Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΜΕ...ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!



Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από το Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επίμαχη τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.
Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν οι 51 βουλευτές της συμπολίτευσης, κατά 38 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, ενώ έξι βουλευτές, τέσσερις από το ΚΚΕ και οι δύο ανεξάρτητοι, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, δήλωσαν «παρών».

Οι τροπολόγιες πέρασαν δίχως να ανοίξει "ρουθούνι", αλλά και με συνολικά οκτώ αντικαταστάσεις βουλευτών, πέντε από τη ΝΔ και τρεις από το ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ αντικατέστησε τη Ντόρα Μπακογιάννη που βρίσκεται στη Λοζάνη και το είχε ζήτησε η ίδια, τον Λευτέρη Αυγενάκη που είχε ενημερώσει για προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό, την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Μάξιμο Συνετάκη που επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους και τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο για λόγους υγείας.
Πάντως, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας, διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι όλοι δήλωσαν πως αν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία θα υπερψήφιζαν τη διάταξη.
Το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε τον Νίκο Σηφουνάκη που είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει, καθώς και τους Απόστολο Κακλαμάνη και Δημήτρη Σαλτούρο, οι οποίοι επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους.
Στην παρέμβασή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ οι μη ενεργοί πολεοδομικοί οικισμοί, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα αυτό.
Απαντώντας δε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, χαρακτήρισε αναληθείς τους ισχυρισμούς του ότι θα εισπραχθούν 3,2 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ και όχι 2,65 δισ. που έχουν προβλεφθεί, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχει υπέρβαση.



































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com