Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Δέκα χρόνια από την πτώση του Σινούκ στην Χαλκιδική ...


Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την μαύρη για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία 11η Σεπτεμβρίου του 2004, ημέρα κατά την οποία κατέπεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο Ζ΄ μαζί με Ιεράρχες και στελέχη του Πατριαρχείου.

Μαζί με τον Πατριάρχη χάθηκαν, οι μακαριστοί μητροπολίτες: Πηλουσίου Ειρηναίος, Καρθαγένης Χρυσόστομος, Μαδαγασκάρης Νεκτάριος. Οι αρχιμανδρίτες, Αρσένιος, καθηγούμενος Ιεράς Μονής Μαχαιρά και Καλλίστρατος Οικονόμου καθώς και ο διάκονος Νεκτάριος Κοντογιώργος. 

Τους κληρικούς συνόδευαν στο ταξίδι τους που είχε προορισμό τη Μονή Βατοπαιδίου ο νομικός σύμβουλος του Πατριάρχη Γεώργιος Μαύρος, ο τεχνικός σύμβουλος Πάτροκλος Παπαστεφάνου, ο δημοσιογράφος Γεώργιος Ξενουδάκης, ο Σπυρίδων Κουρσάρης, αστυνομικός της προσωπικής ασφαλείας του Πατριάρχη και ο αδερφός του Πατριάρχη Γεώργιος Παπαπέτρου.

Το πλήρωμα του μοιραίου Σινούκ αποτελούσαν:

- Ο αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Παπασπύρου, διοικητής του 4ου ΤΕΑΣ
- Ο ταγματάρχης (ΑΣ) Παναγιώτης Παπαναστασίου
- Ο ανθυπασπιστής (ΤΧ) Στυλιανός Ράπτης
- Ο αρχιλοχίας (ΤΧ) Παντελεήμων Χατζηβαγγάλης και
- Ο επιλοχίας (ΤΧ) Παναγιώτης Γολεγός. 

Για τις οικογένειες των θυμάτων αυτό που εξακολουθεί να βαραίνει τον πόνο τους είναι το γεγονός πως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για τα αίτια του τρομερού δυστυχήματος.

Κάτι που επίσης λίγοι γνωρίζουν είναι το πως από τους μνημονευθέντες δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν ποτέ τα σώματα, του επίσκοπου Μαδαγασκάρης, Νεκτάριου Κελλή, του Γεώργιου Μαύρου, του Κυβερνήτη του ελικοπτέρου Δημήτριου Παπασπύρου και του επιλοχία Παναγιώτης Γολεγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com