Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ...


ΓΡΑΦΕΙ:ΛΕΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ
                  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.


Για ένα θέμα που η ελληνική Βουλή απεφάνθη πρόσφατα στο ναό της Δημοκρατίας της, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό και υποψήφιο Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ κ.Κωσταράκο συνεχίζουν να το αντιμετωπίζουν με τους νόμους της ιταλικής "ομερτά". Η ομοφυλοφυλία φυσικά είναι ένα θέμα κοινωνικό και διαχρονικό που χρειάζεται βαθιά και πολύπλευρη ανάλυση. Για κάποιους, όπως οι "σκληροπυρηνικοί" ιεράρχες της ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας, η ομοφυλοφυλία είναι μια βαριά ψυχική και σωματική ασθένεια και για κάποιους άλλους είναι απλά μια αποδεκτή σεξουαλική προτίμηση.

Οι δυτικές κοινωνίες και οι δυτικοί στρατοί που τις φρουρούν έχουν αποφανθεί δημοσίως για το ευαίσθητο αυτό προσωπικό θέμα κάθε ανθρώπου. Ιδιαίτερα αν αποδεχθούμε ότι η ιδιότητα του ανθρώπου και της ελευθερίας εξακολουθεί να παραμένει σε έναν ομοφυλόφιλο,  υπεράνω της θεσμικά αποδεκτής σεξουαλικής ατομικής επιλογής η οποία περιγράφεται σε στρατιωτικούς κανονισμούς, η απάντηση για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ίσως είναι πιο εύκολη.

Το διακλαδικό λοιπόν θέμα που οφείλει να επιλύσει ο νυν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ.Κωσταράκος καθώς και οπροσεχώς επόμενος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ποια είναι η επίσημη θέση της στρατιωτικής ηγεσίας για την ομοφυλοφυλία, η οποία οφείλει φυσικά να διατυπωθεί και εγγράφως. Μπορεί, για παράδειγμα, να αποδεχθεί ο νυν κ.Α/ΓΕΕΘΑ έναν ομοφυλόφυλο ανώτατο αξιωματικό στο επιτελείο του. Άπτεται η σεξουαλική προτίμηση του καθενός στην επιχειρησιακή του ικανότητα. Ίσως έτσι δώσει και μία λύση σε ένα θέμα που νομοτελειακάυφίσταται και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και διά της ατόπου κοινωνικής απαγωγής οφείλει να γίνει αποδεκτό.

Όσο και αν η απάντηση ίσως για κάποιους είναι εύκολη, είναι άμεσα απαραίτητη και η επίσημη θέση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου καθόσον η συχνή και ιστορική τακτική της απόκρυψης και της σιωπής δίνει, ενδεχομένως, έδαφος σε ανταλλαγές ευαίσθητων επίλεκτων κρατικών θέσεων με συνοδούς ταυτόσημων σεξουαλικών επιλογών, μη πλήρωση θέσεων για αναμονή άλλων συντρόφων από το εξωτερικό ή χειρότερα με αποκλεισμούς λόγω διαφορετικότητας ικανών αξιωματικών και ακόμα πολλά χειρότερα. Χειρότερα,ενδεχομένως, καθόσον η απόλυτη στρατιωτική εξουσία ευνοεί τη συνδιαλλαγή χρήματος και σάρκας επίλεκτων νέων, έξω φυσικά από τα στρατόπεδα, με την απαραίτητη σιωπηρή αποδοχή, κάλυψη. Γεγονότα τραγικά για την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, εάν και εφόσον συμβαίνουν.

Κοινώς και εν κατακλείδι, πρώτα η Πατρίδα και μετά το κρεβάτι…


















http://thedayaftergr.blogspot.gr/2014/09/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com