Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Στις Βρυξέλλες ο Δ.Αβραμόπουλος - Στο επίκεντρο η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας ...



Μετά από πρόσκληση της γενικής διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, Claude France Αrnould, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού στις Βρυξέλλες. Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
 
Αφού προηγήθηκε παρουσίαση των δράσεων των προγραμμάτων που υλοποιεί ο Οργανισμός, ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τον ρόλο και την σημασία του ΕΟΑ και αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω στήριξής του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προοπτική ανάληψης συντονιστικού ρόλο από τον Οργανισμό και συμβολής του στις δράσεις για την ανάδειξη της αμυντικής βιομηχανίας, μέσα από την οργανική δραστηριοποίησή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. 
 
Θετικές χαρακτηρίζονται οι προοπτικές για την διεύρυνση της θεματικής των προγραμμάτων που υλοποιεί ο οργανισμός, της συμμετοχής των κρατών μελών στην εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων καθώς και στην ανάπτυξη και αξιοποίηση προγραμμάτων, διττής φύσεως.
 
Εκτός από την επίσκεψη του ΥΕΘΑ στα γραφεία του Οργανισμού, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Gianni Pitella, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Claude Moraes, καθώς και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
 



























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com