Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ;ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...




ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Ίσως προσπαθεί και ο κ. Γεωργιάδης και οι άλλοι συνάδελφοι από τη Νέα Δημοκρατία να εξοικειωθούν με το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν ξέρω, μπορεί να είναι και αυτό.
Κύριε Πρόεδρε, καταθέσαμε σήμερα πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ. Πράγματι είναι απολύτως αναγκαίο -και αυτό προτείνουμε στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής και στο σύνολο των Βουλευτών που συμμετέχουν- να στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ανεδείχθη αυτή η ανάγκη από τη χθεσινή ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ενώ μέχρι προχθές αποποιείτο την πατρότητα του νόμου, εχθές τον οικειοποιήθηκε και μάλιστα θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα και στο Κοινοβούλιο και σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι έτσι πρέπει να βαδίζουμε. 
(KO)

(2ΚΜ)
Δηλαδή, η Κυβέρνηση δεν πήρε το παραμικρό μήνυμα και με μία τροπολογία-κοροϊδία, προσβολή στη δεινή θέση που έχουν βρεθεί εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες, έρχεται σήμερα να διαμορφώσει ένα τοπίο ότι νοιάζεται και διορθώνει λάθη ή βελτιώνει, ενώ στην πραγματικότητα, όπως πολύ σωστά και εγώ επισήμανα χθες -αλλά σήμερα το ανέδειξε πληρέστερα ο συνάδελφος κ. Γελαλής- δεν μας λέει η Κυβέρνηση τι ποσά από το φόρο ακίνητης περιουσίας, από τον ΕΝΦΙΑ, περικόπτει υπέρ του ελληνικού λαού και πώς κατανέμει αυτά τα ποσά που περικόπτει από τον αρχικό στόχο των 4 δισεκατομμυρίων περίπου -άλλοι λένε για 3,5 δισεκατομμύρια και άλλοι για 4 δισεκατομμύρια- ή εν πάση περιπτώσει από τα προσδοκώμενα 2 δισεκατομμύρια 600 εκατομμύρια. 
Δεν μπορεί, λοιπόν, η Βουλή να μη στείλει μήνυμα ότι ο ΕΝΦΙΑ, αυτός ο καταστροφικός νόμος –καταστροφικός και για τη δυνατότητα να επιβιώσουν εκατομμύρια άνθρωποι τουλάχιστον αξιοπρεπώς, αλλά και για την αναπτυξιακή προοπτική και για τη δυνατότητα της κοινωνικής συνοχής- θα επανανομιμοποιηθεί δι’ αυτών των τροπολογιών. Αυτό πρέπει να το αρνηθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο. 
Και δεν ήταν τυχαίο ότι ακόμα και Βουλευτές της Πλειοψηφίας έθεσαν κάποιες προσθήκες, κάποιες προτάσεις εντελώς εύλογες, όπως το να γίνουν περισσότερες οι δόσεις, να δοθεί έκπτωση στην εφάπαξ καταβολή, να αντιμετωπιστούν προβλήματα πολυτέκνων και να τύχουν της ίσης μεταχείρισης σ’ αυτές τις μικρορυθμίσεις, όπως ότι απαλλάσσεται η Κεφαλονιά ή χωριά της Κοζάνης. 
Βέβαια και όσον αφορά την Κοζάνη, είπα και χθες ότι θα γίνει μόνο εφόσον διαγραφεί η τελευταία φράση της παραγράφου 3 που λέει «εφόσον καθ’ όλο το έτος 2013 δεν ηλεκτροδοτήθηκαν». Αυτό, λοιπόν, είναι φενάκη και δεν πρόκειται να ευνοήσει αυτό που επαγγέλλεται ότι θα κάνει η ρύθμιση αυτή, αν δεν φύγει αυτή η φράση. Το ίδιο ισχύει και για τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, τη Σαμοθράκη και για όλα τα άλλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Υπουργοί δεν άκουσαν ούτε καν αυτά τα μικρά ψήγματα. 
Επομένως, είναι προφανές ότι η Βουλή πρέπει να δώσει πίσω στη Κυβέρνηση αυτό το νόμο, καταψηφίζοντας σήμερα αυτή την τροπολογία. 
Και φυσικά, αν η κυρία Βούλτεψη εκφράζει την κυβερνητική πολιτική αναφορικά με το τι είδους επενδύσεις πρέπει να κάνουν οι Έλληνες και πού να στρέφουν τις αποταμιεύσεις τους, αυτό επειδή πράγματι είναι κυβερνητική πολιτική, πρέπει να ειπωθεί καθαρά και να αναδειχθεί ακριβώς σε όλη της την πληρότητα, αλλά όχι βέβαια με πλειστηριασμούς και με δημεύσεις. Διότι αν αυτή η Κυβέρνηση μείνει κι άλλο στην εξουσία, το επόμενο διάστημα αυτό το μέλλον προδιαγράφεται. 
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Φυσικά, εμείς δεν παίζουμε με το πέντε πάνω, πέντε κάτω, αλλά μιλάμε για φορολογία της ακίνητης περιουσίας και όχι των ακινήτων. Και επ’ αυτού έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα και μια πλήρη πρόταση. 
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξης του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Κύριε Πρόεδρε, το νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα το σχολιάσαμε χθες, αλλά από τον Υπουργό κ. Βορίδη και από τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και από άλλους είχαμε μία κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τον έλεγχο και εξορθολογισμό των δαπανών, αλλά θέλει σπατάλη στη δημόσια υγεία. Βέβαια, αυτό είναι αστείο επιχείρημα και το είπε και ο κ. Ζαχαριάς νωρίτερα. 
Θα καταθέσω στα Πρακτικά όλα τα στοιχεία του περιορισμού του ποσοστού για την υγεία επί του ΑΕΠ, αλλά και ανά κάτοικο για την Ελλάδα στην εποχή του μνημονίου και τη διαρκή πτωτική τάση των ποσών που δίδονται για την παιδεία, σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου και εκεί εφαρμόζονται νεοφιλελεύθερες πολιτικές. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ): Κύριε Δρίτσα, ολοκληρώστε, σας παρακαλώ.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Θα ολοκληρώσω, κύριε Πρόεδρε, αλλά θα πρέπει να μιλήσω και για τις τροπολογίες. 
Τα καταθέτω, λοιπόν, στα Πρακτικά για να φανεί το μεγαλείο. 
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Δρίτσας καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα στοιχεία, τα οποία βρίσκονται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής).
(NP)





(2KO)

Θέλω  να πω στον κύριο Υπουργό ότι ακόμη και στα στρατιωτικά νοσοκομεία όταν για εγκεφαλικό επεισόδιο ζητήθηκε προ μηνός φυσιοθεραπεία από συγγενή ασφαλισμένου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων, του είπαν ότι με βάση αυτή την υπουργική απόφαση πλέον, επειδή ανήκει στον ΕΟΠΥΥ ο ασφαλισμένος, δεν μπορεί να κάνει φυσιοθεραπεία ένα μήνα μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Το αναφέρω, για να καταλάβετε πόσο τιμάτε ακόμη και το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων με τις χιλιάδες περικοπές μέσα απ’ αυτές τις τροπολογίες σας! 
(Στο σημείο αυτό κτυπάει επανειλημμένα το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.

Για τη μεταφορά μαθητών είπαμε. Για το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» είπαμε. Έρχομαι τώρα στην τροπολογία για τη ΡΑΕ και τη ΔΕΣΦΑ. Πρόκειται για μια  απαράδεκτη χαριστική τροπολογία.
Για την οδική ασφάλεια και τη σχετική ρύθμιση ήρθε και μας μίλησε εδώ ο κ. Κικίλιας. Κοιτάξτε να δείτε τι κάνει αυτή η τροπολογία. Λέει πως είναι πολύ αυστηρή ποινή…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας παρακαλώ, κύριε Δρίτσα! 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΔΡΙΤΣΑΣ: Θα  τελειώσω, κύριε Πρόεδρε. Αφήστε με, όμως, να μιλήσω. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Μιλάτε  επί οκτώ  λεπτά! 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Δεν είχα το χρόνο να ολοκληρώσω.  
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Είχατε και τα δεκαπέντε λεπτά της  πρωτολογίας. Έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο! Εσείς τουλάχιστον είστε καλός κοινοβουλευτικός. 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Σας παρακαλώ, δύο λεπτά. Είναι απολύτως αναγκαίο. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Όχι δέκα λεπτά!  Με τα δύο λεπτά θα πάμε στα  δέκα λεπτά! 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ: Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος είναι, κύριε Πρόεδρε!
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν έγιναν άλλες δευτερομιλίες. Δεν έγιναν πολλά. Κάντε μου τη χάρη. Δεν θα φλυαρήσω. Είναι απολύτως αναγκαίο να ειπωθούν αυτά. Είναι θέσεις που πρέπει να καταγραφούν. 
Ανασφάλιστα οχήματα. Αυστηρές ποινές. Αφαίρεση διπλώματος, αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμο. Τώρα έρχεται αυτή η ρύθμιση και λέει πως εάν φέρει την πληρωμή του προστίμου και το νέο ασφάλιστρο, επιστρέφονται και οι πινακίδες και το δίπλωμα. 
Προσέξτε! Αυτό ισχύει για το μέλλον. Εάν αυτός έχει προκαλέσει ατύχημα ή  οτιδήποτε άλλο, το περίφημο ταμείο, που έχει ιδρυθεί και ελέγχεται από την Τράπεζα της Ελλάδας, δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα να καλύψει κανέναν. Αντιλαμβάνεστε πόσο…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Δρίτσα, κάνετε και ανάλυση για πράγματα που θα μπορούσατε να τα πείτε στην πρωτολογία σας. 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Τελειώνω με τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Είναι μια πρακτική που δεν πρέπει άλλο να συνεχιστεί. 
Τέλος, για τις δύο τροπολογίες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης που  κατέθεσε ο κ. Ρήγας και ο κ. Μιχελάκης ζήτησα από χθες να έρθει εδώ η Υπουργός να μιλήσει γι’ αυτές. Δεν ήρθε, όπως ήρθαν, προς τιμήν τους, οι άλλοι Υπουργοί. 
Είναι πολύ επικίνδυνο, κύριε Πρόεδρε. Λένε ότι είναι για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Η μία εξ αυτών αφορά μία σύμβαση η οποία είναι σκανδαλώδης. Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα θα ωφεληθούν από την κατασκευή κάποιων παλετών. Μόνο οι παλέτες! Όλα τα άλλα είναι στη Βουλγαρία, είναι αλλού κ.λπ., έξω από κάθε ωφέλεια. Πρέπει αυτή η τροπολογία να αποσυρθεί και να καταψηφιστεί.  
Για την άλλη είμαστε πιο επιεικείς, αν και θα έπρεπε να έρθει νομιμοποίηση της παράτασης ισχύος για έναρξη της διαδικασίας, ώστε να επανανομιμοποιηθούν αυτές οι συμβάσεις μέσα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Εκεί θα ψηφίσουμε «παρών» κατ’ επιείκεια και μόνο, αν και αυτή δεν δίνει καμία εγγύηση ότι πραγματικά θα ωφεληθούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. 
Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com