Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟ--Κίνδυνος να μην πληρωθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου !!!


Οι διοικήσεις των τριών μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) με κατεπείγουσες εκκλήσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου και τα υπουργεία Οικονομικών και Ασφαλίσεων, τους προειδοποιούν ακόμα και για «στάση πληρωμών συντάξεων» τέλος Οκτωβρίου, γιατί τα αποθεματικά τους στα ταμεία έχουν εξαντληθεί.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Με λίγα λόγια, τα ταμεία δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τις συντάξεις του Οκτωβρίου.
Με δεδομένη την απαγόρευση της τρόικα να χρηματοδοτούνται πλέον τα ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι άγνωστο πώς θα βρεθούν τα 2,3 δισ. περίπου για να πληρωθούν οι συντάξεις στους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους των τριών μεγάλων ταμείων.
Με το εφάπαξ όσων βγαίνουν στη σύνταξη ουσιαστικά να έχει καταργηθεί (οι δικαιούχοι του το παίρνουν 3-4 χρόνια μετά την έξοδό τους στη σύνταξη) και με την απόδοση σύνταξης στους νεοεξερχόμενους από την εργασία να ξεπερνάει τους 8 με 10 μήνες, η κατάσταση στα ταμεία και στους ασφαλισμένους τους έχει πάρει δραματική μορφή.
Με τα άδεια ταμεία των Ταμείων, τώρα κινδυνεύουν ακόμα και αυτοί που παίρνουν μία πενιχρή σύνταξη, να βρουν άδειους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τέλη Οκτώβρη, γιατί δεν θα έχει κατατεθεί η σύνταξής τους.
Πάντως, για τη σύνταξη του Σεπτέμβρη, το ποσό με διάφορες αλχημείες θα καλυφθεί. Στο τέλος του Οκτώβρη, όμως, δεν υπάρχουν χρήματα.
Το αδιέξοδο είναι πλήρες και η μόνη λύση που εμφανίζεται εφικτή είναι ο νέος δανεισμός από ξένες τράπεζες για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.






















































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com