Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

[εικόνες]--Μουσουλμάνος εισέβαλε και βεβήλωσε καθολική εκκλησία στη Γαλλία ...




Οι επιθέσεις βανδαλισμού από μουσουλμάνους σε χριστιανικές εκκλησίες στη δυτική Ευρώπη, ολοένα πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό. Μετά από πρόσφατο παρόμοιο συμβάν στην Αυστρία, μουσουλμάνος επιτέθηκε προκαλώντας υλικές ζημιές σε χριστιανική εκκλησία, αυτή φορά στη Γαλλία.
 
Την Τρίτη 5 Αυγούστου στο Thonon-les-Bains στην ανατολική Γαλλία, λίγο πριν από τις 8 το πρωί, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, διέπραξε σημαντικές πράξεις βανδαλισμού στην εκκλησία του Saint-Hippolyte (Αγ. Ιππόλυτος) και στην παρακείμενη βασιλική του Saint-François-de-Sales: ανέτρεψε και έσπασε δύο βωμούς, τα κηροπήγια και τα αναλόγια, κατέστρεψε αγάλματα, γκρέμισε το αρτοφόριο, αναποδογύρισε ένα τεράστιο μπρούτζινο σταυρό, έσπασε το σκευοφυλάκιο της πόρτας και έσπασε μερικά παράθυρα βιτρό.
 
Ο δράστης ήταν ένας «νεαρός μουσουλμάνος», αλλά το αν η πράξη του είχε θρησκευτικά κίνητρα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Όπως κατήγγειλε ο ιερέας «υπήρξε βεβήλωση, αλλά και ιεροσυλία, αφού καταπατήθηκαν ότι οι άρτοι της Θείας Ευχαριστίας». 
 
Άλλες πηγές πάλι αναφέρουν τον δράστη ως «τυνησιακής καταγωγής» και ότι απλά ήταν «διανοητικά ανισόρροπος».
 
 
 
 
 
 









 






























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com