Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Οι Τούρκοι "γκρινιάζουν" για "παρενόχληση" αεροσκάφους τους όταν υπάρχει η κατάρριψη! ...



Για παρενόχληση  αναγνωριστικού  αεροσκάφους τους δήθεν στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου  από δύο ελληνικά F-16 γράφουν τουρκικά ΜΜΕ στηριζόμενα -προφανώς - σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Αναφέρουν ότι η παρενόχληση έγινε με εγκλωβισμό από τα ραντάρ των μαχητικών για  17 δευτερόλεπτα, σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Προφανώς οι Τούρκοι αναφέρονται στην διαδικασία αναχαίτισης /αναγνώρισης  που έκαναν ελληνικά μαχητικά στις 8 Αυγούστου σε τουρκικό CN-235  που εκείνη την ημέρα - μαζί με άλλα 6 τουρκικά μαχητικά - είχαν κάνει συνολικά δυο παραβάσεις  των διεθνών κανόνων εναέριας κυκλοφορίας (είσοδος στο FIR Aθήνας χωρίς υποβολή σχεδίου πτήσεως)  και 15 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Ωστόσο οι Τούρκοι μιλούν για ...παρενόχληση καθώς δεν αναγνωρίζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πέραν των 6 ν.μ.

Οι Τούρκοι αντί να “ενοχλούνται” θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους πτήσεις θεωρούνται απο το NATO “εχθρικές ενέργειες” και ως τέτοιες δικαιολογούν ακόμη και κατάρριψη. Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τις δυσαρέσκειες και τις “ενοχλήσεις” κι ας σοβαρευτούν.

















onalert,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com