Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ...




Η Νορβηγίδα Υποστράτηγος Κριστίν Λουντ, πρώτη γυναίκα διοικητής ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η ανάληψη των καθηκόντων της έγινε κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή, στη Λευκωσία.

Η Υποστράτηγος Λουντ διαδέχεται τον Κινέζο Υποστράτηγο Τσάο Λιου, ο οποίος υπηρέτησε στο πόστο από τον Φεβρουάριο του 2011 ως τον Αύγουστο του 2014.

Αναφέρεται ότι, μιλώντας κατά την τελετή παραλαβής, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ «ευχαρίστησε τον Υποδιοικητή Λιου για την υπηρεσία του και εξήρε την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό και την ηγεσία του, προσόντα που συνέβαλαν στο μέγιστο στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών στο νησί».

Η νέα Διοικητής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει στο ενεργητικό της μια διακεκριμένη καριέρα, με περισσότερα από 34 χρόνια εμπειρίας στρατιωτικής διοίκησης και διοίκησης προσωπικού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Από το αξίωμα του Ταξίαρχου, υπηρέτησε ως Υποδιοικητής των Νορβηγικών στρατιωτικών δυνάμεων από το 2007 ως το 2009.

Το 2009, έγινε η πρώτη Νορβηγίδα γυναίκα αξιωματικός που προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου και διορίστηκε ως Αρχηγός του Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς της Νορβηγίας.

Το 2014, διορίστηκε στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας της ως Βοηθός Αρχηγός του Επιτελείου Υποθέσεων Βετεράνων.
Όσον αφορά τα Ηνωμένα Έθνη, η νέα Διοικητής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει στο παρελθόν υπηρετήσει στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) και τη Βοσνία (UNPROFOR).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, έχει επίσης μακρά εμπειρία σε πολυεθνικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, έχοντας υπηρετήσει στη Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου το 1991, στην Αποστολή Σταθεροποίησης του ΝΑΤΟ (SFOR) στα Βαλκάνια και στη Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF).

Αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή της Νορβηγίας, το Πανεπιστήμιο Άμυνας της Νορβηγίας και τη Σχολή Πολέμου των ΗΠΑ, όπου έλαβε μεταπτυχιακό Στρατηγικών Μελετών.

Γεννημένη το 1958, είναι η πρώτη γυναίκα Διοικητής ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών.

















newsit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com