Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Σε πλήρη απόγνωση οι ιδιοκτήτες των ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ ...




Σε πλήρη απόγνωση είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων με την φοροεπιδρομή που διξάγει το ΥΠΟΙΚ και ειδικά μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ που έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο να προσπαθούν να ξεφορωθούν όσο-όσο τα όποια ακίνητα βρίσκονται στην κατοχή τους και ασχέτως από πια πηγή τα είχαν αποκτήσει. Οι ιδιοκτήτες είναι τόσο απελπισμένοι που προτιμούν να παραδώσουν τα κλειδιά των σπιτιών τοπυς στην εφορία.
 
Όπως αναφέρει η ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), που δέχεται δεκάδες παράπονα, πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που κληρονόμησαν ακίνητα σε πολύ ακριβές περιοχές, αν και το εισόδημά τους είναι αναντίστοιχο με τα ακίνητα αυτά, ιδιοκτήτες οικοπέδων σε υποβαθμισμένες περιοχές που δόθηκαν για αντιπαροχή και έτσι έχει ανέβει η αντικειμενική τους αξία, αν και στην πραγματικότητα είναι πολύ χαμηλότερη. 
 
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ το πρόβλημα είναι κυρίως στο ότι ο νέος φόρος δεν συνδέεται με το εισόδημα, ένα στοιχείο που και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Χαρδούβελης έχει εντοπίσει.
 
Την ίδια ώρα, μποκάρονται οι επιστροφές φόρου, δεν μπορεί κανείς να πάρει φορολογική ενημερότητα, αλλά δεν είναι δυνατόν να δοθούν ούτε οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς λόγω του ρωσικού εμπάργκο. Όλα αυτά οφείλονται στον ΕΝΦΙΑ, ή μάλλον στα συνεχόμενα λάθη που διαπιστώθηκαν στο φόρο αυτό.
 
Το πάγωμα στις επιστροφές φόρου ήταν μόνο η αρχή όπως φαίνεται, από τις συνέπειες του αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς, λόγω των καθυστερήσεων και των αναμενόμενων διορθώσεων,  μπλοκάρεται και η έκδοση φορολογικής ενημερότητας έως ότου ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση του φόρου ακινήτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νόμο, έως ότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του νέου φόρου, όσοι φορολογούμενοι λαμβάνουν επιστροφή από το φόρο εισοδήματος δεν μπορούν να την εισπράξουν εάν δεν πληρωθεί πρώτα ο ΕΝΦΙΑ.
 
Σχετικά τέλος με τις αποζημιώσεις των παραγωγών που πλήττονται από το εμπάργκο, η ΠΟΛ 1022/24-1-2012 ρητά αναφέρει πως για να υπάρξει οποιουδήποτε τέτοιου είδους ρύθμιση θα πρέπει να μην υπάρχουν επιβεβαιωμένα χρέη, άρα λόγω της αργοπορίας στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ όλοι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα βρεθούν και πάλι με την πλάτη στον τοίχο δίχως να μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα. 
 




























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com