Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Tα αναδρομικά των ενστόλων θα καταβληθούν με συμψηφισμούς και μισθολογικές προσαρμογές ...




Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα αναδρομικά των ενστόλων περιλαμβάνει συμψηφισμούς και μισθολογικές προσαρμογές και θα τεθεί υπόψη της Τρόικα αυτή την εβδομάδα. Υπολογίζεται πως η καταβολή των αναδρομικών θα κοστίσει 550 εκατ. ευρώ, ενώ η ετήσια δαπάνη από την επιστροφή των μισθών στα προ περικοπών επίπεδα θα φτάσει στα 200 εκατομμύρια.
Στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», προβλέπονται:
    -Συμψηφισμός του κοινωνικού μερίσματος συνολικού ύψους 37,5 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί με μεικτές αποδοχές έως 1.500 ευρώ το μήνα.
    -Συμψηφισμός ποσού που προσεγγίζει τα 70 εκατομμύρια και αγορά στις καταβολές που έγιναν λόγω προαγωγών από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα, παρότι αυτές τυπικά είχαν παγώσει.
    -Μισθολογικές προσαρμογές που θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αποδοχές των ενστόλων σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, αλλά να μη φτάσουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, δηλαδή πριν εφαρμοστούν οι περικοπές. Για αυτό το θέμα έχει ζητηθεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν η απόφαση του ΣτΕ υποχρεώνει το Δημόσιο να επαναφέρει τους μισθούς στα προ των περικοπών επίπεδα, ή επιτρέπει χαμηλότερες αυξήσεις.
    -Σταδιακή αποπληρωμή των αναδρομικών.










defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com