Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ – Διχασμός για την επόμενη ημέρα, αλλά και θέμα ηγεσίας ...



Σήμερα η αρχή με το Πολιτικό Συμβούλιο, το Σάββατο η συνέχεια με την Κεντρική Επιτροπή
Εν μέσω έντονης διχογνωμίας και εσωκομματικής αντιπαράθεσης αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ/Ελιά.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (αλλά και το ερχόμενο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή) όλες οι «τάσεις» θα επιχειρήσουν να δώσουν το στίγμα τους για το ποιο πιστεύουν πως θα πρέπει να είναι το μέλλον του κόμματος.
Είναι γνωστός ο διχασμός που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πολιτικό βηματισμό του.
Άλλοι πιστεύουν πως το μέλλον είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι η Ελιά, άλλοι επιμένουν στην ανάγκη της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και της ανάδειξης της δημοκρατικής παράταξης ως τρίτου πόλου στο δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μέσω συνεργασιών με ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και άλλοι πιστεύουν πως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Το νεφελώδες, αν όχι χαοτικό, αυτό σκηνικό συμπληρώνεται από την κριτική που ασκείται για τη κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και για την κυβερνητική πολιτική, από τη διχογνωμία για το εάν το φθινόπωρο πρέπει να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ή της Ελιάς την ώρα που τίθεται και θέμα ηγεσίας μια και συνεχίζονται αμείωτες οι βολές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, και ενώ ο Γ. Παπανδρέου αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για το σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. 
Καθώς την ώρα που καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στις διαμετρικά αντίθετες απόψεις που επικρατούν στο κόμμα του και να σταθεί όρθιος στην κριτική που του ασκείται, πρέπει αφενός να επιβεβαιώνει τη στήριξη του στην κυβέρνηση και στο έργο της και αφετέρου να δρομολογεί τις εξελίξεις για την Κεντροαριστερά.
Εξίσου δύσκολη όμως είναι η κατάσταση και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, καθώς αν και οι πρόσφατες Ευρωεκλογές και το 8% έδωσαν μια πολύτιμη «ανάσα» για ανασυγκρότηση, έστειλαν και ένα σαφές μήνυμα ανεξέλεγκτης πτώσης.
Στο ΠΑΣΟΚ καλούνται να λάβουν αποφάσεις που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό μέλλον και φυσιογνωμία του κόμματος, χωρίς να αποκλείεται αυτός ο νέος του βηματισμός να είναι και σε ρήξη με το παρελθόν του.
Είναι τόσο λεπτοί οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες που ρήξη μπορεί να υπάρξει ακόμα και με τη ΝΔ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης.
Και αντί οι εξελίξεις να προλάβουν το ΠΑΣΟΚ, να είναι αυτοί που θα δρομολογήσουν τις πρόωρες εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος για το ΠΑΣΟΚ έχει στερέψει καθώς δεν του επιτρέπεται άλλη αναβλητικότητα.
Έχει έρθει η ώρα των οριστικών αποφάσεων με ότι πολιτικό κόστος αυτές μπορεί να συνεπάγονται.



Σπύρος Χριστόπουλος











www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com