Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του κινεζικού στρατού...



Αποφασίστηκε τη Δευτέρα η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του κινεζικού στρατού, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου Xinhua.
Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα για την προώθηση της ανάπτυξης των στρατιωτικών δεσμών σε πολλές περιοχές κι επίπεδα, είπε ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, Fan Changlong, σε συνάντησή του με τον Μ. Κωσταράκο, επικεφαλής του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Οι δύο πλευρές επαίνεσαν επίσης και τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που διαρκούν 42 χρόνια, λέγοντας ότι η στρατιωτική συνεργασία έχει πετύχει πολλά.
Πριν τη συνάντησή του με τον Fan Changlong, ο κ. Κωσταράκος συναντήθηκε και συζήτησε με τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, Fang Fenghui.
Τονίζοντας ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη βαρύτητα στους στρατιωτικούς δεσμούς με την Ελλάδα, ο Fang Fenghui δήλωσε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να ενδυναμώσει τη στρατηγική επικοινωνία μεταξύ των χωρών, να προχωρήσει σε περισσότερες ανταλλαγές προσωπικού εκπαίδευσης και να διεξάγει κοινές θαλάσσιες ασκήσεις με τη χώρα μας, με την ελπίδα να προωθήσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα.
Ο κ. Κωσταράκος, ο οποίος επισκεπτόταν για πρώτη φορά την Κίνα, είπε ότι η επίσκεψή του είχε ως στόχο να απογειώσει τους στρατιωτικούς δεσμούς με την Κίνα σε νέα ύψη. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, επιθυμούν να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες με την κινεζική πλευρά για τη βελτίωση της εκπαίδευσης προσωπικού, την ενίσχυση της μάχης κατά της πειρατείας και τη διαφύλαξη των γραμμών θαλάσσιας κυκλοφορίας, πρόσθεσε ο κ. Κωσταράκος.












(Πηγή: Firstpost)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com