Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ελεύθεροι 6 κατηγορούμενοι για την υπόθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής ...





Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου οι έξι από τους συνολικά 29 που κατηγορούνται για μία σειρά επεισόδια που σημειώθηκαν πέρυσι στην βορειοανατολική Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή. 

Σε τέσσερις κατηγορουμένους επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι υποχρεούνται να μην πλησιάζουν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων το εργοτάξιο και τις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός», όπως επίσης να μην πλησιάζουν σε απόσταση δέκα μέτρων τους εργαζόμενους-μεταλλωρύχους της εταιρείας που διαμένουν στην Ιερισσό. Επιπλέον στους τέσσερις παραπάνω επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο τελευταίος αυτός όρος μαζί με τον όρο της ταυτοπρόσωπης εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει επιβλήθηκε στον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και εκ των πρωτεργατών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, Τόλη Παπαγεωργίου. Ο έκτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, με τις απολογίες άλλων δέκα κατηγορουμένων για την υπόθεση, ενώ την Τετάρτη θα δώσουν εξηγήσεις οι τελευταίοι 13 κατηγορούμενοι.Η ογκωδέστατη δικογραφία -αριθμεί πάνω από 2.500 σελίδες- περιλαμβάνει και συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που καταγράφηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου.
Οι βαρύτατες πράξεις που αντιμετωπίζουν, μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, φέρονται ότι τελέστηκαν από τις αρχές Μαΐου του 2013 έως το τέλος Αυγούστου του ίδιου χρόνου, στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.
Ανάμεσα σε άλλα, τα επεισόδια αφορούν στον τραυματισμό αστυνομικού από αγνώστου ταυτότητας θραύσματα (ύστερα από κινητοποίηση στο δάσος του Κάκαβου), συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ, καταγγελίες εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός» για εμπρησμούς στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, καταγγελία για ρίψη κροτίδων σε σπίτι πρώην μεταλλωρύχου και φθορές σε φορτηγά της συγκεκριμένης εταιρείας.











defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com