Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ..Σπιτικά παγωτάκια-σάντουιτς !!!.



Μία άκρως σπιτική, πανεύκολη και νόστιμη συνταγή για το κλασσικό παγωτό σάντουιτς.

Υλικά

    1 γάλα ζαχαρούχο
    2 πακέτα τετράγωνα μπισκότα
    600γρ. γάλα φρέσκο (ή εβαπορέ αραιωμένο)
    1 φακελάκι κρέμα βανίλια στιγμής
    1 φακελάκι κρέμα σοκολάτα στιγμής
    1 πακέτο σαντιγί

Εκτέλεση
Βάλε το ζαχαρούχο στο μπλέντερ, ρίξε σιγά σιγά τη σκόνη σαντιγί, χτύπα την μέχρι να γίνει αφράτη.
Χώρισε το γάλα σε δύο μπολ και χτύπα στο ένα την κρέμα στιγμής βανίλια και στο άλλο την κρέμα στιγμής σοκολάτα. Αφού πήξουν, μοίρασε τη σαντιγύ σε ίσες ποσότητες στο καθένα τους και ανακάτεψέ τα καλά. Βάλε την κρέμα σοκολάτα στο ψυγείο.    Σε ένα βαθύ τετράγωνο μπολ (ή ταψί, ή δοχείο) στρώσε τα μπισκότα, από πάνω την κρέμα και βάλε το στην κατάψυξη για μία ώρα.
Βγάλε το από την κατάψυξη και άπλωσε πάνω στην παγωμένη κρέμα βανίλια, την κρέμα σοκολάτα και βάλε από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα που θα προσέξεις να ευθυγραμμιστούν με τα κάτω μπισκότα για να μπορείς να κόψεις τα παγωτάκια σου μετά.
Βάλε το μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες και μετά πάρε το μαχαίρι και άρχισε να χαράζεις βαθειά μέχρι να κοπούν ένα- ένα τα παγωτάκια.

Τα σερβίρεις αμέσως ή τα τοποθετείς κομμένα στην κατάψυξη για να σερβιριστείς όποτε θέλεις!

TIP:
Ρύθμισε εσύ το πάχος των παγωτών σου ανάλογα τα γούστα σου. Μπορείς να προσθέσεις ακόμη μία στρώση με μια επιπλέον γεύση που προτιμάς ή μπορείς να φτιάξεις πιο λεπτά παγωτάκια με μόνο σοκολάτα ή βανίλια!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com