Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ DEB(ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ) ...



ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΟΣ,ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ(DEB)...
Αντιπρόεδρος του κόμματος DEB : ¨Προσδοκούμε σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ¨ ...


Ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου στην ομιλία που έκανε στα εγκαίνια της έκθεσης του τέλους χρονιάς των φροντιστηρίων της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (ΤΕΞ), είπε πως προσδοκεί την συντομότερη δυνατή εφαρμογή της απόφασης του ΕΔΑΔ σχετικά με την ΤΕΞ και την απόδοση της άδειας λειτουργίας της.
Στις 7 και 8 Ιουνίου 2014 έγιναν οι εκδηλώσεις των φροντιστηρίων κεντήματος-ραψίματος και χειροτεχνίας που γίνονται υπό την αιγίδα της ΤΕΞ.
Η έκθεση που οργανώθηκε από κοινού από το Κεντρικό Φροντιστήριο Κεντήματος-Ραψίματος της ΤΕΞ μαζί με το Φροντιστήριο Κεραμικής και Κοσμημάτων της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Λυκείου Μουζαφέρ Σαλίχογλου-Ξάνθης στις 7/6/2014.
……………
Ο Οζάν Αχμέτογλου ανέφερε ότι παρά το ότι η Τουρκική ένωση Ξάνθης και η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής είναι δύο ιστορικά σωματεία της μειονότητας και της περιοχής και παρά το ότι είναι δύο σημαντικά σωματεία που συντηρούν την κουλτούρα της περιοχής, ακόμη δεν τους έχει επιτραπεί η λειτουργία τους και είπε : ¨Παρά το ότι η ΤΕΞ το 2008 κέρδισε στο ΕΔΑΔ την σχετική δίκη, η απόφαση αυτή ακόμη δεν εφαρμόζεται. Έξι χρόνια τώρα δεν αναγνωρίζεται το δίκιο της ΤΕΞ. Εμείς ως κόμμα DEB προσδοκούμε την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ. Προσδοκούμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Οι σύλλογοι της μειονότητας αποτελούνε πλούτο όχι μόνο για την μειονότητα αλλά για όλη την περιοχή. Ζητάμε και προσδοκούμε τον τερματισμό αυτής της αδικίας. Πριν από λίγες μέρες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έκανε την δεύτερη προειδοποίηση στην Ελλάδα σχετικά με την εφαρμογή της σχετικής με την ΤΕΞ απόφασης. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η ηγεσία της πατρίδας μας κατ΄εφαρμογή του διεθνούς δικαίου θα προβεί σε βήματα εφαρμογής αυτής της απόφασης. Να μην ξεχνά κανείς πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης δεν ζητά τίποτε άλλο πέρα από νόμο, δημοκρατία και ισότητα¨.
……………..
Ιστοσελίδα του DEB 9/6/2014
Σχόλιο : Προσέξτε. Φροντιστήρια κεραμικής, κεντήματος, ραπτικής, κοσμημάτων. Και αυτά σε πολλά χωριά της μειονότητας. Αυτά όλα ποιός τα πληρώνει άραγε ; Αφιλοκερδώς γίνονται  ;   Και το αποκαλούμενο ¨ελληνικό κράτος¨ τι κάνει για να -τουλάχιστον-  αντισταθμίσει την δράση όλων αυτών των τουρκοφορέων ; Ενισχύει ανάλογα Πομάκους και Ρωμά ;  Ή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και του κομματάρχη ; Καλά και από τον  ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στην Ξάνθη τι να προσδοκεί κανείς ;  Όταν κάνει κουμάντο ο Τούρκος Ζεϊμπέκ…
















http://tourkikanea.gr/











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com