Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΦΩΤΟ---Η τουρκική ηγεσία στηρίζει την αμυντική βιομηχανία ...




Στην Τουρκία η υπόθεση αμυντική βιομηχανία είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και ανάλογα σοβαρά το διαχειρίζεται και η πολιτική ηγεσία. Στην Ελλάδα αντίθετα είναι ένα θέμα που έχει να κάνει μόνο με το κλείσιμο μονάδων παραγωγής, την απόλυση εργαζομένων και με την πλήρη απαξίωση της.
Σε μια εντυπωσιακή τελετή που έγινε την Τρίτη στην Άγκυρα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Αμπντουλλάχ Γκιουλ παρουσίασαν το νέο όπλο τους: Τα επιθετικά ελικόπτερα «ATAK», τα οποία κατασκευάστηκαν εξολοκλήρου στην Τουρκία από την τουρκική αεροπορική βιομηχανία.
Ο Ερντογάν και ο Γκιουλ, δεν αρκέστηκαν να παραβρεθούν στην παρουσίαση των νέων επιθετικών ελικοπτέρων αλλά φόρεσαν φόρμες πτήσεις  και μάλιστα μπήκαν στο πιλοτήριο ενός από τα Τα-129 «ΑΤΑΚ» ποζάροντας για αναμνηστικές φωτογραφίες.
Οι επικεφαλής της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας στις φωτογραφίες τους ίσως θέλησαν να περάσουν ένα μήνυμα για τις μελλοντικές εξελίξεις. Ο Ερντογάν κάθισε πίσω, στη θέση του χειριστή και ο πρόεδρος Γκιουλ τη θέση του πυροβολητή. Κάποιοι στην Τουρκία σχολίασαν ότι η φωτογραφία μπορεί να αποτελεί προάγγελο πολιτικών εξελίξεων αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο  Ερντογάν θα επιχειρήσει να μεταπηδήσει στην προεδρία της δημοκρατίας παραχωρώντας τη θέση του στον Γκιουλ
Παρά το γεγονός ότι τα 9 επιθετικά ελικόπτερα προπαραγωγής  T-129A EDH έχουν αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα εντούτοις η εικόνα αυτή τα λέει όλα: Η τουρκική ηγεσία κοντά στην βαριά αεροπορική βιομηχανία της χώρας τους η ελληνική «ηγεσία» τρέχει δεξιά και αριστερά στο εξωτερικό παρακαλώντας να πουλήσει κάποιο νησί. Η δορυφοριοποίηση της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία είναι πια γεγονός.

































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com