Τρίτη 8 Απριλίου 2014

"Αποφασίζομεν και διατάσσομεν" ....



Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξέδωσε μία επαίσχυντη και αντιδημοκρατική παραγγελία, με αφορμή τις δραστηριότητες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

Επικαλούμενη ένα άσχετο άρθρο, το 157 του Ποινικού Κώδικα, περί βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού κόμματος, επαναφέρει τα πέτρινα χρόνια της λογοκρισίας! 

Σαν να μην έφθανε αυτό, κάνει ένα βήμα παραπάνω συμπεριλαμβάνοντας το διαδίκτυο, τους χρήστες και τους δημοσιογράφους, εκτός από τους βουλευτές, με την μνημειώδη διατύπωση: «Εάν στο μέλλον επανέλθει από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω και εάν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία»!

Δεν γνωρίζουμε εάν ο συντάκτης ή η συντάκτης του εν λόγω κειμένου εζήλωσε την συμπεριφορά του Ερντογάν, είναι όμως σίγουρο ότι κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να αντιδράσει σε τόσο αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Πέρα από το γεγονός ότι η αιτία για την έκδοση της συγκεκριμένης παραγγελίας είναι η δράση των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή, όταν η ουσία της δημοκρατίας της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας παραβιάζεται, τα αντανακλαστικά της κοινωνίας πρέπει να λειτουργούν ακαριαία.

Όταν οι πολιτικοί ηγέτες προστατεύονται με τόσο πρόχειρο και τραγικά αντιδημοκρατικό τρόπο, τότε η προστασία που τους παρέχεται ισοδυναμεί με νταβατζηλίκι. Σήμερα μπορεί να είναι η απεχθής ακροδεξιά Χρυσή Αυγή. Αύριο έρχεται η σειρά του επόμενου, αριστερού κεντρώου, δεξιού χώρου, με τον οποίο η κρατούσα αρχή διαφωνεί.

Σε όλες τις περιπτώσεις θύμα είναι η Δημοκρατία.

Η εισαγγελική παραγγελία


Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε τον φάκελο στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και στο έγγραφό της ζητεί ο φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Τάκης Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος του άρθρου 157 ΠΚ (βία ή απειλή βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος) ή άλλης αξιόποινης πράξης.

Ζητείται επίσης η ταχύτατη περαίωση της έρευνας και παραγγέλλεται πως «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».

Υπεθυμίζεται πως στη συνοδευτική επιστολή της αναφοράς ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Κυρία Εισαγγελεύ! Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω - ενδεικτικά προσκομιζόμενα - δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της «Χρυσής Αυγής» (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού»

Η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη, στα πλαίσια του πανικού, αναζητούν λύσεις και καταλήγουν στη χειρότερη. Το συμπέρασμα; Απαγορεύεται με βαρύτατες ποινές να ξαναπαίξει το ήδη υπάρχον βίντεο αλλά και οποιοδήποτε άλλο τυχόν υπάρχει. Η χρήση τέτοιων βίντεο δεν θα συνιστά μόνο παράβαση του άρθρου 370 Α του Ποινικού Κώδικα (παράνομη καταγραφή και μετάδοση), αλλά και «βία κατά πολιτικών και της κυβέρνησης» (κακούργημα επίσης).

Τι λέει αυτό το άρθρο:

Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή σε πράξεις, που ανάγεται στα καθήκοντά τους, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. 

Το οπλοστάσιο της Δικαιοσύνης για τέτοιες περιπτώσεις είναι υπεραρκετό, ιδιαίτερα αυστηρό και προβλέπονται βαρύτατες ποινές. Φρόντισε γι’ αυτό ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η προσφυγή σε άλλα άρθρα του ποινικού κώδικα (157 ΠΚ), παντελώς άσχετα με την περίπτωση, δείχνουν φόβο, πανικό, τρόμο για τυχόν νέες αποκαλύψεις που γενικά οδηγούν σε έλλειμμα Δημοκρατίας και υποβάθμιση του κύρους της Δικαιοσύνης.

Τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με αυταρχισμό, ούτε με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Τα προβλήματα λύνονται αποτελεσματικά με ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και χωρίς παρεμβάσεις. Η σωστή διοίκηση δεν επιτυγχάνεται με το απυρόβλητο των κρατικών αξιωματούχων, τραπεζιτών, κλπ, αλλά με πλήρη διαφάνεια για όσα τραγικά συμβαίνουν γύρω μας και τη λήψη των ανάλογων μέτρων.







































zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com