Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Στόχος της Αλβανικής Μυστικής Υπηρεσίας ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ...
Η ε/φ Πανόραμα αναδημοσιεύει τη συνέντευξη, του πρώην Αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών Αλβανίας SHIK-SHISH (1997-2002) Fatos Klosi (Φατός Κλόσι) στην ε/φ Illyria των αλβανοαμερικανών στην Νέα Υόρκη. 

Στη συνέντευξη ο Κλόσι μιλά και για τους ισλαμιστές αλλά και «για την παρέμβαση της Ελληνικής Εκκλησίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας». Ακολουθούν μεταφρασμένες οι δηλώσεις Κλόσι για το θέμα:
Ερώτηση: Είχαμε τη δράση των ισλαμιστών και των φιλανθρωπικών οργανώσεων που τους στήριζαν. Ωστόσο διατυπώθηκαν συνεχώς κατηγορίες για το ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και των ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών στο Νότο….
Κλόσι: Το πρόβλημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι εντελώς διαφορετικό! Η παρέμβαση της Ελληνικής Εκκλησίας στα εσωτερικά της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ίσως πιο σοβαρή από το πρόβλημα των ισλαμιστών, στην οποία όμως δεν έχει αφιερωθεί η απαιτούμενη προσοχή. Όχι από τις Μυστικές Υπηρεσίες, διότι οι Μυστικές Υπηρεσίες παρακολουθούσαν την παρέμβαση αυτή. 
Για μένα το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, η Ορθόδοξη Εκκλησία γενικά είχε την ισχυρή υποστήριξη του ελληνικού κράτους, πράγμα που δεν έχει η Μουσουλμανική Κοινότητα, την οποία δεν στηρίξει κάποια άλλη χώρα. Πίσω από την Εκκλησία βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία, γνωρίζοντας το πρόβλημά μας, που δεν μας συμφέρει να επιδεινώσουμε τις σχέσεις, λόγω του ελληνικού βέτο στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, τόλμησε και ισχυριστεί ότι ο δρόμος της Αλβανίας για την Ε.Ε περνά από την Αθήνα.
Κατά την άποψη μου, το αλβανικό κράτος δεν ασχολήθηκε πολύ με το πρόβλημα και έκανε πολλές παραχωρήσεις στην Ελληνική Εκκλησία, αρχίζοντας από την αποδοχή του Αρχιεπισκόπου, για τον οποίο είχε κάθε δικαίωμα να μην τον δεχθεί. Σήμερα δυστυχώς, η Αλβανική Εκκλησία είναι συστατικό της Ελληνικής. Τα χρήματα για την ανέγερση εκκλησιών, για την συντήρηση της ίδιας της Εκκλησιάς μας, έρχονται από την Ελλάδα. Είδαμε στην Πρεμετή, οργανώθηκε κόσμος διότι πίσω από το γεγονός βρίσκεται η Ελλάδα.
Είναι λυπηρό που είμαστε πιο φτωχοί από τους Έλληνες, που έχουμε την ανάγκη της μετανάστευσης στην Ελλάδα. Είναι πολλοί οι παράγοντες που συνυφαίνονται και δίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία διαφορετική θέση απ’ εκείνη της Μουσουλμανικής Κοινότητας, η οποία είναι πολύ πιο φτωχή, πολύ πιο διασπασμένη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πολλά χρήματα, έχει τα χρήματα της Ελλάδας που είναι χρήματα της Ευρώπης. Συνεπώς, κατά την άποψή μου, το αλβανικό κράτος θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη προσοχή απέναντι στην Ελληνική Εκκλησία παρά στους ισλαμιστές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr