Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ενδοκυβερνητική κόντρα κορυφής για την εξαφάνιση του Χρ. Ξηρού ...




Σε κόντρα κορυφής μέσα στην κυβέρνηση εξελίσσεται η υπόθεση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Κύκλοι του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και της ΕΛΑΣ σε απάντηση των ισχυρισμών αντίστοιχων κύκλων του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανέφεραν ότι οι Αστυνομικές Αρχές ήταν καθόλα ενήμερες για τη χορήγηση της 9ημερης άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού, απαντούν:
Στην Ελληνική Δημοκρατία δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την παρακολούθηση κρατουμένων στους οποίους χορηγείται άδεια. Η άδεια χορηγείται εφόσον το αρμόδιο συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει δικαστικός λειτουργός έχει κρίνει ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος τέλεσης νέου εγκλήματος. Σε περίπτωση άλλωστε διαφωνίας του δικαστικού λειτουργού με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου αποφαίνεται αμετάκλητα το αρμόδιο δικαστήριο, άρα η άδεια χορηγείται με κυρίαρχο ρόλο των δικαστικών λειτουργών χωρίς παρέμβαση ή προηγούμενη ερώτηση προς την αστυνομία. Η ενημέρωση της αστυνομίας αφορά τον έλεγχο και μόνο των περιοριστικών όρων διαμονής, όπως εμφάνιση στα οικεία αστυνομικά τμήματα κλπ. Και προφανώς δεν περιλαμβάνει κανενός είδους παρακολούθηση των κρατουμένων που βρίσκονται σε άδεια. Αντί λοιπόν, κάποιοι να παραβλέπουν την υφιστάμενη νομοθεσία για να αποσείσουν τις ευθύνες τους, θα ήταν καλύτερο να ήταν πιο προσεκτικοί κατά την εφαρμογή της.



















zouglagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com