Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο άνθρωπος που ήξερε να αγοράζει φθηνά, να πουλά ακριβά & να ρίχνει κυβερνήσεις ...





Η σύλληψη του μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά (νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ιατρικό Κέντρο από χθες το βράδυ) για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είναι σίγουρα η πιο εντυπωσιακή σύλληψη μετά το 1974 η οποία ξεπερνά σε "βεληνεκές" οποιαδήποτε άλλη ποινική δίωξη και σύλληψη επιχειρηματία από το 1974 και μετά.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ιδρυτής της Ιnteramerican κλπ και δεκάδων άλλων επιχειρήσεων είναι ο ορισμός του "δαιμόνιου" επιχειρηματία ο οποίος δεν διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με την εκάστοτε κυβέρνηση όταν θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντά του ή όταν οι δικαστικές αρχές διερευνούν επιχειρηματικές του δραστηριότητες τις οποίες κρίνουν ως αμφιλεγόμενες.
Πάντως την αμέσως προηγούμενη φορά που είχε έρθει σε κόντρα με την κυβέρνηση, αυτός που την "πάτησε" (βοηθούντων και των υπερατλαντικών κέντρων που διατηρούν άριστη σχέση με τον Δ.Κοντομηνά) ήταν η ... κυβέρνηση!
Ήταν το 2008 όταν τέθηκε ζήτημα εμπλοκής του σε μια μεγάλη απάτη σε βάρος ομογενών στη Νότιο Αφρική και ακολούθησε ποινική δίωξη στην Αθήνα σε βαθμό κακουργήματος.
Η πολεμική που ξέσπασε τότε από τον ALPHA και τα ΜΜΕ τα οποία είχε "απολήξεις" είναι πέραν πάσης φαντασίας με τον τότε "αντ'αυτού" Θ.Ρουσσόπουλο  να νιώθει την "καυτή ανάσα" του Δ.Κοντομηνά.
Ο ALPHA πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου, τον Αύγουστο το 2008 και έκτοτε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Καραμανλή.
Όπως το 2003 είχε "γυρίσει" την πλάτη στην κυβέρνηση Σημίτη και στήριξε τη ΝΔ, προσλαμβάνοντας μάλιστα και ως "αιχμή του δόρατος" κατά της κυβέρνησης Σημίτη τον Ν.Χατζηνικολάου που είχε απολυθεί με προσωπική απόφαση του Γ.Μπόμπολα από το MEGA.
Μάλιστα δύο δημοσιογράαφοι του σταθμού βραβεύθηκαν στο τέλος της χρονιάς επειδή αποκάλυψαν το σκάνδαλο που τελικά δεν ήταν και τόσο ... σκάνδαλο, αλλά η κυβέρνηση είχε πέσει στο μεταξύ.
Από το 2009 και μετά στήριξε καθαρά την κυβέρνηση Παπανδρέου και εν συνεχεία όλες τις κυβερνήσεις των Μνημονίων.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βηρυττού. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican, στην οποία παραμένει Πρόεδρος του Ομίλου.
Πέρα από την Interamerican έχει ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων και σχεδόν πάντοτε πουλούσε στην ανώτατη τιμή που μπορούσε να πετύχει στην αγορά η κάθε εταιρεία του.
Άλλωστε αυτή είναι και η βασική του επιχειρηματική ικανότητα: Να πουλά, όταν πρέπει, ακριβά και να αγοράζει, πάντα όταν πρέπει, φθηνά. Θεωρείται από τους Έλληνες με την μεγαλύτερη οικονομική ρευστότητα.
Εδώ δημιουργούνται και κάποιες απορίες αναφορικά με το θέμα των "έλλειψης εγγυήσεων" στο δανείου του ΤΤ για το οποίο και συνελήφθη αφού το δάνειο είναι πραγματικό "πολύ μικρό" σε σχέση με την τεράστια περιουσία του...
Ιδού ορισμένες από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με ετιρείες τις οποίες ίδρυσε και εν συνεχεία "μοσχοπούλησε":
    -τράπεζα Interbank (στο μεταξύ εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την EFG Eurobank)
    -Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic)
    -Ευρωκλινική Αθηνών
    -τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millenium Bank)
    -εταιρεία αεροσκαφών και ελικοπτέρων Interjet
    -εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm
    -το διάστημα 1998-2001 ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης
    -Τηλεοπτικός σταθμός Alpha TV, ραδιοφωνικός σταθμός Alpha 98.9 (το 66% κατείχε μέχρι τον Ιανουάριο 2012 ο γερμανικός όμιλος RTL)
     -τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece
επίσης κατέχει το 80% της Prime Insurance no3 σε μερίδιο της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο.
Επίσης έχει στην κατοχή του, τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, Channel 9 στην Αθήνα και Κανάλι 9 στη Θεσσαλονίκη, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96.5 στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2011 σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ συνεργάζεται με τον ομώνυμο Alpha 98.9 αναμεταδίδοντας μέρος του ενημερωτικού προγράμματός του στη συμπρωτεύουσα καλύπτοντας την Κεντρική Μακεδονία.
Έχει ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου»  από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.













defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com