Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Δήλωση Θ.Δρίτσα για τις αλλαγές του ΚΥΣΕΑ στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.




Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., για την σημερινή (25/4/2013) ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την Νέα Δομή Δυνάμεων 

«Η σημερινή ενημέρωση προς τους βουλευτές – μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν εκτενής και ενδιαφέρουσα. Διήρκησε μάλιστα μαζί με τις παρεμβάσεις όλων σχεδόν των συμμετεχόντων περίπου επτά (7) ώρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα αξιολογήσει τις εξαγγελίες με πληρότητα όταν θα παραλάβουμε και γραπτό κείμενο, κάτι το οποίο ζητήσαμε ήδη από τον κ. Υπουργό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Προς το παρόν επισημαίνουμε ότι 


(α) η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής δεν εξαντλεί την προβλεπόμενη υποχρέωση, που ρητά ορίζει η παρ
. 6 του άρθρου 72 του Νόμου 3883/2010 με βάση την οποία «Πριν τη λήψη της απόφασης της παραγράφου 1 (δηλ. απόφαση ΚΥΣΕΑ) ενημερώνεται πλήρως και διατυπώνει τη γνώμη της η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής». Στην σημερινή συνεδρίαση δεν κρατήθηκαν πρακτικά και δεν κατεγράφη τελική γνώμη επί της πρότασης από τους βουλευτές και τα κόμματα. Ως εκ τούτου η από το νόμο προβλεπόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής εκκρεμεί. 

(β) αλγεινή τέλος εντύπωση προκάλεσε σε όλους μας το γεγονός ότι ενώ η ενημέρωση και η συνεδρίαση έγιναν με βάση κανόνες τήρησης απορρήτου, εν τούτοις τα κύρια σημεία του σχεδίου της Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων δημοσιεύτηκαν ήδη σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα και σε διάφορες ιστοσελίδες. Επομένως, το αίτημά μας για παράδοση σε όλα τα μέλη της Επιτροπής γραπτού κειμένου δεν μπορεί με κανένα επιχείρημα να το απορρίψει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αναμένουμε.» 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
25/4/2013 
kranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com