Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι;..............................




Σε Κομοτηνή και Ξάνθη βρέθηκε για μια ακόμα φορά ο Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη Ρόμπερτ Σάντερς. Η επίσκεψη του αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕπου διαδήλωσαν στην Κομοτηνή, ανάρτησαν πανό στον χώρο σεμιναρίου που οργανώθηκε από το Αμερικανικό Προξενείο από κοινού με τον Δήμο Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο και εξέδωσαν καυστική ανακοίνωση:

«Αλήθεια, τι θα μας διδάξουν οι Αμερικάνοι καθηγητές που θα μιλήσουν στο σεμινάριο:
Πώς αξιοποιείς σε συνεργασία με την ΕΕ, τις πολιτισμικές διαφορές για να διαμελίσεις μια χώρα όπως η Γιουγκοσλαβία;
Πώς αξιοποιείς σε συνεργασία με την ΕΕ, τις πολιτισμικές διαφορές για να μετατρέψεις σε κρατική οντότητα την επαρχία ενός κράτους-μέλους του ΟΗΕ π.χ. Κόσσοβο;
Πώς εισβάλεις σε συνεργασία με την ΕΕ, σε μια χώρα π.χ. ΙΡΑΚ και υποδαυλίζεις ενδοθρησκευτικές διαφορές (Σουνίτες-Σιίτες) για να την υποτάξεις και να τη διαμελίσεις ανάλογα με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια;
Πώς ανατρέπεις μια εξουσία σε συνεργασία με την ΕΕ π.χ. Λιβύη, αξιοποιώντας φυλετικές διαφορές για να εξυπηρετήσεις συμφέροντα πολυεθνικών;
Τι θα μας διδάξουν οι κύριοι Αμερικάνοι καθηγητές για τη διαφορετικότητα όταν η ρατσιστική βία ενάντια στους μαύρους υπήρξε κρατική πολιτική;
Τι θα μας διδάξουν για το μεταναστευτικό αφού οι ΗΠΑ όταν δεν πρωτοστατούν οι ίδιες, στηρίζουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που είναι από τις βασικές αιτίες της μετανάστευσης; Όταν οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τους μετανάστες με τείχη, συρματοπλέγματα και ωμή βία.
Ο λαός του νομού δεν έχει να κερδίσει τίποτε από τέτοιες συνεργασίες. Το αντίθετο μάλιστα.. Γι΄ αυτό πρέπει να ανησυχεί. και να αναρωτηθεί.
"Τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι;"
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αλλά και ο Δήμος Κομοτηνής επωμίζονται μεγάλες ευθύνες που δέχτηκαν να συνδιοργανώσουν με το Αμερικάνικο Προξενείο αυτό το σεμινάριο. Συνδιοργάνωση που βέβαια είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων να εντάσσουν την Ελλάδα σε όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Το σεμινάριο αυτό προστίθεται στην αλυσίδα των δραστηριοτήτων του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ στην περιοχή με σκοπό να δημιουργήσει ερείσματα στη συνείδηση του λαού σαν δύναμη που ενδιαφέρεται για το καλό του λαού, για τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες κ.τ.λ.
Το πραγματικό ενδιαφέρον βέβαια είναι ο πλούσιος ορυκτός πλούτος, οι ενεργειακοί πόροι και η γεωγραφική θέση (ενεργειακοί δρόμοι).
Τον λαό της περιοχής δεν τον φοβίζουν οι ιδιαιτερότητες, γιατί γνωρίζει ότι μια διαφορά υπάρχει στην καπιταλιστική κοινωνία. Η ταξική. Και με βάση αυτή τη διαφορά πρέπει να πάρει ο κάθε εργαζόμενος τη θέση του. Με την αστική ή με την εργατική τάξη. Με τους εκμεταλλευτές ανεξαρτήτου χρώματος θρησκείας πολιτιστικής κληρονομιάς ή με τους εκμεταλλευόμενους. Με το λαό ή τα μονοπώλια.
Η σωστή θέση είναι με την εργατική τάξη, με το λαό.
Με το λαό στην εξουσία, κοινωνικοποιούνται τα μονοπώλια. γίνεται δηλαδή κοινωνική ιδιοκτησία ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι, χτίζονται ισότιμες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς, δεν συμμετέχεις σε ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΝΑΤΟ, ΕΕ) άρα και σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και εξασφαλίζεται η διάσωση της γλώσσας και των πολιτιστικών παραδόσεων, η γνωριμία με τις ιστορικές ρίζες τους, με ένταξη ειδικού προγράμματος στο ενιαίο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σύστημα, χωρίς ξεχωριστούς οικισμούς, με φροντίδα στην εκπροσώπηση στα ανώτερα όργανα.
Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με λαϊκή εξουσία, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com