Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η FUKUSHIMA ΣΚΟΤΩΝΕΙ ...




Όταν αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των Ιαπώνων για βοήθεια ύστερα από το καταστροφικό τσουνάμι του Μάρτιου του 2011 όλο ντο πλήρωμα του σκάφους αλλά και ο Maurice Enis ανάμεσά τους δεν το σκέφτηκαν καθόλου. Ένας σύμμαχος των ΗΠΑ είχε πληγεί από μια ανείπωτη φυσική καταστροφή. Έπρεπε να πάνε να βοηθήσουν.
Μήνες όμως αργότερα και ενώ ο Enis εξακολουθούσε να υπηρετεί στο αεροπλανοφόρο άρχισε να παρατηρεί διάφορα εξανθήματα σε όλο του το σώμα. Ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε κυριολεκτικά δηλητηριαστεί από ισχυρή ραδιενεργή ακτινοβολία και η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε. Το ίδιο και η μνηστή του Jamie Plym επίσης πλήρωμα του USS Ronald Reagan η οποία εργάστηκε κοντά στην κατεστραμμένη πυρηνική μονάδα της Fukushima εμφάνισε παρόμοια συμπτώματα.
Δεν ήταν όμως οι μόνοι. Τα ίδια συμπτώματα εμφάνισαν και 49 ακόμη άτομα του πληρώματος του αεροπλανοφόρου και του βοηθητικού σκάφους  USS Essex. Συμπτώματα τα οποία τους έχουν οδηγήσει σε καρκινογενέσεις του θυρεοειδούς, των γεννητικών οργάνων, λευχαιμία, κακοήθεις όγκους στον εγκέφαλο. Όλα αυτά από το αφαλατωμένο θαλασσινό νερό που έπιναν αλλά χρησιμοποιούσαν επίσης για το μαγείρεμα και την καθαριότητα την ώρα που η Fukushima αιμορραγούσε αλλά αιμορραγούσε δηλητήριο στη θάλασσα από τις κατεστραμμένες δεξαμενές των χρησιμοποιημένων ράβδων πυρηνικού καυσίμου.
Τώρα τόσο ο Enis και άλλοι ενάγουν την Ιαπωνική εταιρεία TEPCO γιατί δεν ενημέρωσε έγκαιρα το αμερικανικό Ναυτικό πως έστελνε ραδιενεργό νερό στη θάλασσα και από εκεί στο σύστημα υδροπαροχής του πλοίου.
«Τουλάχιστον σε εμάς δεν μας είπαν τίποτα», είπε η Plym στο αμερικανικό Fox news “Το μόνο που μας έλεγαν είναι πως όλα ήταν εντάξει».
«Είμαι τόσο θυμωμένη. Μας έλεγαν ότι όσο αποφεύγαμε το ραδιενεργό νέφος ότι όλα θα ήταν καλά. Αλλά τότε φοβόμασταν ότι κάτι θα συμβεί. Ο άνεμος φυσά προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό λέει η κοινή λογική. Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός επιστήμονας για να το καταλάβεις», προθέτει η Plym.
ΟΙ ενάγοντες δεν κατηγορούν το αμερικανικό Ναυτικό καθώς θεωρούν ότι ενήργησε καλή τη πίστη  είπε ο δικηγόρος Charles Bonner ο οποίος εκπροσωπεί τους μηνυτές αλλά ήταν οι υπεύθυνοι της TEPCO που δεν είπαν τίποτα στις κρίσιμες ώρες που ακολούθησαν την καταστροφή του σεισμού της 11ης Μαρτίου του 2011. Ν
«Η TEPCO ακολούθησε μια πολιτική με την οποία ώθησε τους διασώστες του Ναυτικού να μπουν σε μια μη ασφαλή περιοχή η οποία ήταν τόσο κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima. Βασισμένο σε λάθος στοιχεία το αμερικανικό Ναυτικό αναφορικά με κινδύνους γύρω από την υγεία και την ασφάλεια στοιχεία που έδωσε η TEPCO έδωσε με τη σειρά του λάθος στοιχεία στα πληρώματα γύρω από την ασφάλεια»είπε ακόμη ο Bonner.
«Ήξεραν ότι υπήρχε καταστροφική αστοχία τους αντιδραστήρες αλλά είπαν τίποτα αποκρύπτοντας τα πάντα τόσο από το κοινό όσο και από το αμερικανικό Ναυτικό. Οι ναύτες αυτοί πήγαν εκεί χωρίς να έχουν ιδέα και μολύνθηκαν» συμπλήρωσε ο Bonner.
Τώρα τόσο η Plym όσο και τα; Άλλα μέλη του πληρώματος ζουν το δικό τους Γολγοθά ελπίζοντας στην εκδίκαση της υπόθεσης για κάτι που πήγαν να κάνουν με αυτοθυσία αλλά δυστυχώς μπορεί να τους στοιχίσει και τη ζωή τους.













defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com