Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Αρχές του 2014 θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις Σερβίας - ΔΝΤ για μια νέα δανειοδοτική συμφωνία .....




προϋπολογισμός της Σερβίας για το 2014, που εγκρίθηκε πρόσφατα, παρέχει μία βάση για την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στην κυβέρνηση της χώρας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σχετικά με ένα πιθανό νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της μόνιμης αντιπροσωπείας του Οργανισμού στο Βελιγράδι, Ντάενγκ Κιμ.

Μετά από σχετικό αίτημα των σερβικών αρχών για ένα νέο πρόγραμμα, μια αποστολή στο Βελιγράδι για την αρχική διαπραγμάτευση θα μπορούσε να γίνει στις αρχές του 2014, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Ο αντιπρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξάλλου, δήλωσε στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, ότι η χώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα τον επόμενο μήνα και επιθυμεί να επιλύσει τα πιθανά προβλήματα για τις συνομιλίες.

Όπως διευκρίνισε, η Σερβία συνεργάζεται στενά με το ΔΝΤ από τον περασμένο Οκτώβριο και τώρα είναι σε θέση να ξεκινήσει τη συζήτηση πάνω σε μία δανειοδοτική συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η χώρα θα είναι ανοιχτή στη συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Επεσήμανε δε, πως η προσπάθεια για την επίτευξη μία συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα με το ΔΝΤ, στόχο έχει να στηρίξει τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις, να πείσει τους επενδυτές ότι το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα είναι ασφαλές και σταθερό και να διευκολύνει την πρόσβαση σε φθηνότερη χρηματοδότηση.













nwesit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com