Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Διαδικτυακή ψηφοφορία με νόημα .....
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της νέας διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε από τις 17/812/2013 έως τις 20/12/2013. Ψήφισαν 1.494 άτομα τα όποια πέραν της πρόθεσης ψήφου απάντησαν και σε μια σειρά ερωτημάτων άμεσα συνδεδεμένων με την επικαιρότητα, όπως η επιστροφή και η εγκατάσταση του τέως στην Ελλάδα, το ενδεχόμενο εμπλοκής του με την πολιτική, οι υποψηφιότητες (Καμίνη, Κασιδιάρη, Κακλαμάνη) για τον Δήμο της Αθήνας και η βαθμολογία των υπουργών της κυβέρνησης. Η «Ζούγκλα» δεν διεκδικεί το αλάθητο του Παπά, εμπιστεύεται όμως το σταθμισμένο δείγμα της, το οποίο κατά το παρελθόν έχει καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων και τις τάσεις του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης διαδικτυακής έρευνας, των επιλεγμένων ψηφοφόρων από εξειδικευμένο προσωπικό, η Χρυσή Αυγή παραμένει στην κορυφή αυξάνοντας μάλιστα τα ποσοστά της. 

Το εντυπωσιακό στοιχείο όμως της μέτρησης είναι ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μαζί δεν μπορούν να καλύψουν
 το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία υφίσταται τις μεγαλύτερες απώλειες, με τους ψηφοφόρους της να κατευθύνονται στη Χρυσή Αυγή. Η απώλεια αυτή είναι της τάξης του 31,7% ενώ ταυτόχρονα εντυπωσιακό εμφανίζεται και το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ 20,3% που μετακινείται ακροδεξιά! Το θαυμαστικό αφορά στον θυμό του εκλογικού σώματος και όχι στην ιδεολογική του τοποθέτηση, υπό την έννοια ότι δεν φαίνεται λογικό να μετακινούνται από αριστερό χώρο ψηφοφόροι προς ένα περιβάλλον εθνικιστικό.

Είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με ψήφο τιμωρίας, η όποια επηρεάζεται περισσότερο από το θυμικό και λιγότερο από την πολιτική θέση του υποκειμένου, μετά από ψύχραιμη πολιτική σκέψη. Το ζητούμενο είναι εάν αυτή η συμπεριφορά θα παγιωθεί ή απλά αποτελεί στιγμιαίο «εκβιασμό» των ψηφοφόρων προς τον κυβερνητικό συνασπισμό, προ της λήψης σημαντικών οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων.
Εντυπωσιακό είναι επίσης το ποσοστό που δίνουν οι ψηφοφόροι στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Πρόκειται φυσικά για την ψήφο όσων έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στον Δήμο της Αθήνας, όχι του συνόλου που συμμετείχε από διάφορες περιοχές της χώρας και το 55,5% που δίνουν στον Κασιδιάρη είναι περισσότερο από εντυπωσιακό, σε σχέση με το 25,2% του άλλου (δεν έχουν δηλωθεί όλες οι υποψηφιότητες), το 10,8% του Γιώργου Καμίνη και το πολύ χαμηλό 3% του Νικήτα Κακλαμάνη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με την πιθανή εμπλοκή στα
 πολιτικά πράγματα του τόπου του τ. Βασιλιά Κωνσταντίνου ενόψει της μετεγκατάστασής του από το Λονδίνο στην Αθήνα. Το 22% επιθυμεί μια τέτοια εμπλοκή κι αυτό σε περίπτωση που ο Κωνσταντίνος αποφασίσει να εμπλακεί είναι φανερό τι μπορεί να σημαίνει, λαμβανομένου υπ' όψιν του γεγονότος ότι θα αποκτήσει άλλη δυναμική η κίνησή του όταν εκδηλωθεί επίσημα από τον ίδιο.

Τέλος η χαμηλή βαθμολογία των υπουργών είναι αναμενόμενη λόγω της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της φυσιολογικής δυσφορίας των πολιτών. Με άριστα το δέκα πρώτη έρχεται η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με το φτωχό 4,42 τρίτος ο Δένδιας, ενώ έκπληξη αποτελεί και η 8η θέση για τον υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα.

Δεν δημοσιεύουμε την πρόθεση ψήφου μέχρι να ολοκληρωθεί και η επόμενη διαδικτυακή ψηφοφορία αμέσως μετά τις εορτές, με τη λογική ότι η δημοσιοποίηση δυο κυλιόμενων μετρήσεων παρέχει περισσότερα και ασφαλέστερα στοιχεία στον αναγνώστη. Με λίγα λόγια, η πρόθεση ψήφου αυτής της διαδικτυακής θα δημοσιευτεί μαζί με τα αποτελέσματα της νέας ψηφοφορίας από το zougla.gr και τις εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος».

Τα αποτελέσματα της έρευνας:


Οι πολίτες βαθμολογούν τους υπουργούς:
Πρώτη με 4,42 (κλίμακα το 10) έρχεται η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, δεύτερος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τρίτος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ έκπληξη αποτελεί η 8η θέση για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία κλήθηκαν να απαντήσουν την ερώτηση: Από ποιον χώρο θα επέλεγαν μία κατάλληλη προσωπικότητα για πρωθυπουργό της χώρας. Οι περισσότεροι φαίνεται ότι προτιμούν κάποιο πρόσωπο από τον χώρο του επιχειρείν.Η κυοφορούμενη επιστροφή του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου τέθηκε ως ερώτημα στους χρήστες του διαδικτύου που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Το 76% των πολιτών θεωρεί ότι ο Κωνσταντίνος δεν θα πρέπει να έχει ενεργό πολιτικό ρόλο, ενώ το 22% πιστεύει στην ανάμειξή του με τα πολιτικά πράγματα.Με τα κομματικά επιτελεία να επεξεργάζονται τους καταλληλότερους υποψηφίους για τον Δήμο της Αθήνας, οι πολίτες (ψηφοφόροι της Α' Αθηνών) κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ τριών διεκδικητών. 

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό που δίνουν οι ψηφοφόροι στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Το 55,5% συγκεντρώνει ο Κασιδιάρης, το 25,2% του άλλου (δεν έχουν δηλωθεί όλες οι υποψηφιότητες), το 10,8% λαμβάνει ο Γιώργος Καμίνης και μόλις 3% παίρνει ο Νικήτας Κακλαμάνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr