Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τρία νέα πρόσωπα για μίζες κατονόμασε ο Α. Κάντας .....





Πολιτικά πρόσωπα ως αποδέκτες παράνομων χρηματισμών κατονόμασε στην απολογία του, που συνεχίστηκε σήμερα για τρίτη ημέρα, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας.
Πάντως ο κατηγορούμενος δεν προσκόμισε αποδείξεις για την εμπλοκή των προσώπων αυτών, απλά τους κατονόμασε. Ο Α. Κάντας ο οποίος είναι ήδη προφυλακιστέος  φέρεται να υποστήριξε, ότι θεωρεί απίθανο εφόσον δωροδοκούνταν ο ίδιος, να μην δωροδοκούνταν και όσοι κατείχαν ιεραρχικά ανώτερες από τη δική του θέση. Δηλαδή, ο υπουργός, ο διευθυντής εξοπλισμών καθώς και μέλη επιτροπών που ενέκριναν τις επίμαχες συμβάσεις .
Ο Αντώνης Κάντας στο όνομα του οποίοι οι ελληνικές αρχές εντόπισαν 12 εκατ. δολάρια στη Σιγκαπούρη – ποσό που τώρα ο ίδιος λέει ότι προτίθεται να καταθέσει σε λογαριασμό υπέρ του ελληνικού δημοσίου – ήταν αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών κατά τη διάρκεια της θητείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του ήδη καταδικασμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Ακόμη διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής και επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου άλλα μόνο για διάστημα τριών μηνών χωρίς να υπογράψει κάποια σύμβαση.
Στην απολογία του ο προφυλακισμένος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που δωροδοκούσαν στην Ελλάδα ενώ φέρεται να περιέγραψε στους ανακριτές και τους τρόπους διακίνησης της μίζας, που δεν γινόταν μόνο μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και με τη «μέθοδο της μαύρης βαλίτσας», ώστε να εξαφανίζονται τα ίχνη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε σε τρία νέα προγράμματα εξοπλιστικών προγραμμάτων, για τα οποία όπως φέρεται να είπε διακινήθηκαν μίζες αλλά και σε τρία νέα ονόματα προσώπων που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον είχαν δωροδοκήσει για την επιλογή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.












defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com