Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

«Κατάχρηση» στην προστασία της πρώτης κατοικίας βλέπει η Κομισιόν .....



Δεν προβλέπεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, επανέλαβε την Δευτέρα από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επίτροπου, Όλι Ρεν, ενώ υποστήριξε ότι το ισχύον σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας αφήνει «περιθώρια κατάχρησης».
Ερωτηθείς σχετικά, κατά την τακτική ενημέρωση της Κομισιόν προς τα ΜΜΕ, ο Σάιμον Ο' Κόνορ ανέφερε ότι, προς το παρόν, τα κλιμάκια της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα παραμείνουν στις έδρες τους και οι συνομιλίες με τις ελληνικές Αρχές θα συνεχιστούν εξ' αποστάσεως.
Ο κ. Ο' Κόνορ επανέλαβε, επίσης, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά υπάρχουν ακόμα «ανοιχτά ζητήματα».
konor1938924342
Ερωτηθείς, ειδικότερα, για το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ο ίδιος ανέφερε ότι ένα από τα ουσιαστικά σημεία για να υπάρξει συμφωνία, είναι η προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Όπως σημείωσε, «το ζήτημα θα πρέπει να ρυθμιστεί κατά τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια κατάχρησης, όπως συμβαίνει με το ισχύον σύστημα στην Ελλάδα».
«Θέλουμε μια λύση που πραγματικά θα προστατεύει τους πραγματικά ευάλωτους, αλλά θα αφήνει χώρο και για την εξυγίανση των τραπεζών. Με το γενικό μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς, γίνεται συστηματική κατάχρηση του συστήματος από επιτήδειους. Η προστασία των ευάλωτων είναι ευθύνη του κράτους, όχι του τραπεζικού συστήματος», επισήμανε.
arsi20239034234243
«Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών εξελίχθηκε ομαλά. Η προσπάθεια εξυγίανσής τους όμως συνεχίζεται. Είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη θα προστατευθούν και θα δημιουργηθούν ταυτόχρονα και συνθήκες αποκατάστασης ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, κάτι που αποτελεί και μείζον ζητούμενο για την ανάκαμψη», προσέθεσε.














newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com