Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Το ΚΕΕΜ τίμησε τους πεσόντες οπλίτες στον Καραβά Σπάρτης...



Μνημόσυνο στη μνήμη των δώδεκα αδικοχαμένων οπλιτών του ΚΕΕΜ τελέσθηκε και φέτος στο μνημείο του Καραβά χθες, 1η Δεκεμβρίου 2013, ανήμερα του Αγίου Θεοκλήτου.


41 χρόνια συμπληρώθηκαν από το τραγικό δυστύχημα στην παλιά Ε.Ο. Σπάρτης-Μεγαλόπολης, όταν στρατιωτικό όχημα του ΚΕΕΜ εξετράπη της πορείας του λίγα χιλιόμετρα βόρεια του οικισμού Καραβά Σπάρτης, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό δώδεκα εκ των επιβαινόντων οπλιτών.
karavas
Οι δώδεκα αδικοχαμένοι οπλίτες ήταν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος που θα απέδιδε τιμές, ανήμερα της εορτής του Αγίου Θεοκλήτου, προστάτη του Καστορίου, στην εν λόγω κωμόπολη.
karavas2
Στο μνημείο που ανήγειρε το 1973 το ΚΕΕΜ στην ατυχή τοποθεσία τελέσθηκε και φέτος το καθιερωμένο μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ενώ στεφάνι κατατέθηκε στο μνημείο από το Διοικητή του ΚΕΕΜ Ταξίαρχο κ. Μακρή Δημήτριο.
Στρατιωτικό άγημα αποδόσεως τιμών μετά στρατιωτικής μπάντας του ΚΕΕΜ απέδωσαν τις δέουσες τιμές στους αδικοχαμένους οπλίτες. Στη λιτή τελετή παρευρέθησαν και τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων οπλιτών με την παρουσία τους οι στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, πρώην και νυν βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι πρώτου και δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και αρκετοί κάτοικοι του οικισμού Καραβά και των όμορων περιοχών. Το παρόν έδωσαν, επίσης, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, συμμετέχοντας και φέτος στην επιμνημόσυνη τελετή.






makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com