Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η επικινδυνότητα των τουρκικών τακτικών βαλλιστικών βλημάτων WS-1A στην Ίμβρο...





Ο Τουρκικός Στρατός εχει κατασκευάσει στην Ιμβρο ένα μικρο αεροδρόμιο και εγκαταστάσεις για ρουκετοβολα WS-1Α των 302 χιλ.
Οι ρουκέτες αυτές έχουν βεληνεκές 80 χλμ. και προορίζονται να χτυπήσουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Λήμνου και της Σαμοθράκης.
Πολύ πιθανόν να μεταφερθούν και βαλλιστικοί πύραυλοι B-611 για να χτυπηθούν τα ελληνικά αεροδρόμια με ακρίβεια.
Οι βαλλιστικοί αυτοί πύραυλοι κανονικά μεταφέρονται σε οχήματα ΜΑΝ για να είναι κινητοί και να έχουν επιβιωσιμοτητα.
Ωστόσο το πιθανότερο είναι να τοποθετηθούν σε μικρά σιλό για να μην καταστραφούν εύκολα απο βομβαρδισμό που θα προηγηθεί μιας και το νησί είναι στόχος A γραμμής..
Την ιδέα κατασκευής απλών σιλό για βαλλιστικούς πυραύλους μικρού-μεσαιου βεληνεκούς εχει υιοθετήσει και η Βόρεια Κορέα στα σύνορα με την Νότια Κορέα.
Οι πύραυλοι αυτοί είναι όπλα ΄πρώτου πλήγματος΄ και θα χρησιμοποιηθούν αιφνιδιαστικά για να καταστρέψουν σημαντικότατους στοχους.
Ειναι ας το πούμε όπλα μιας χρήσης και ενός σκοπού και δεν έχει σημασία η επιβίωση τους στη μάχη..
Με δεδομένη την μικρή απόσταση των νησιών του Αιγαίου από τα παράλια της Μικράς Ασίας θα ήταν καλή ιδέα η Ελλάδα να προχωρήσει στη κατασκευή απλών σιλό με πυραύλους φτηνού κόστους ώστε να απαντήσει δυναμικά σε μια αιφνιδιαστική επίθεση πλήττοντας συγκεκριμένους στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com