Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Να ελεγχθεί ο Δήμος Αθηναίων για "νομιμοποιήσεις" αλλοδαπών...





Με επιστολή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  και το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης ζητά την παρέμβασή του, ώστε να ελεγχθεί ανώνυμη καταγγελία.
Σύμφωνα με αυτή, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών «λαδώνονταν», προκειμένου να δώσουν τη λεγόμενη μπλε βεβαίωση, ώστε οι αλλοδαποί να είναι νόμιμοι στο εσωτερικό και το εξωτερικό. 
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών, η καταγγελία που έφτασε στο γραφείο του κ. Μιχελάκη αναφέρει ότι «το κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, Ψαρών και Μαιζώνος 45, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία, σε πλυντήριο παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλε βεβαιώσεων), χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις, δηλ. όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης, δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση, αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου. Με το ανάλογο τίμημα όμως ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια...».
Πάντως η συγκεκριμένη έρευνα πρέπει να γίνει επειγόντως αφού όλοι θυμόμαστε, ότι το ποσοστό συλλήψεων λαθρομεταναστών, με βάση τον αριθμό των προσαγωγών, άρα και απελάσεων ήταν απελπιστικά χαμηλό, καθότι η συντριπτική πλειοψηφία διέθετε χαρτιά "νομιμοποίησης".








defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com