Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟΣ & ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ-Κύπρος: Άσκηση «Αστραπή» από Μηχανοκίνητο Πεζικό με πραγματικά πυρά .....





Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ (6 Νοεμβρίου) η άσκηση με την επωνυμία «ΑΣΤΡΑΠΗ». Η άσκηση επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, με πραγματικά πυρά, διεξήχθη χθες βράδυ στο Πεδίο Βολής «Κάμπος του Μύλου», στο χωριό Ορούντα.

Την άσκηση με πραγματικά πυρά παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΦ αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση. (Φωτ: philenews.com)
Αυτήν παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι, στελέχη της UNFICYP, και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Μετά το πέρας της άσκησης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, σε σύντομη ομιλία του, ανέφερε ότι η προγραμματισμένη τακτική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνήθους εκπαίδευσης της Εθνικής Φρουράς και σκοπεύει στη διατήρηση και ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
«Η ενέργεια που μόλις παρακολουθήσατε, αποτελεί το επιστέγασμα της χθεσινής ημερήσιας άσκησης, αλλά και της συνεχιζόμενης επίπονης προσπάθειας που καταβάλλεται από την ιεραρχία και το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, για ρεαλιστική εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα», ανέφερε ο Υπουργός.

Οθόνες νυχτερινής παρατήρησης για τους προσκεκλημένους όπου φαίνονταν όλες οι κινήσεις και οι βολές. (Φωτ: newsit.com.cy)
Τόνισε ότι η διεξαγωγή της άσκησης, στέλλει τα κατάλληλα μηνύματα εκεί και όπου πρέπει, και διαμήνυσε ότι η άμυνα και ασφάλεια της πατρίδας αποτελεί συλλογική υπόθεση και σε αυτήν, δεν χωρούν κομματικοί χρωματισμοί. «Η Εθνική Φρουρά, παρά τις όποιες αντιξοότητες, συνεχίζει το έργο της και αποδεικνύει ότι είναι παρούσα και έτοιμη να φέρει εις πέρας την αποστολή της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες» συμπλήρωσε.
Απευθυνόμενος προς τους προσκεκλημένους, ανέφερε ότι η παρουσία τους αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα άμυνας και ασφάλειας της πατρίδας μας και επιβεβαιώνει τη βούληση της Κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων και του λαού μας, για συνέχιση της έμπρακτης στήριξης προς την Εθνική Φρουρά. «Στήριξη που αντανακλά στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στη διασφάλιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ασφαλώς πάνω από όλα στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας θέσης», πρόσθεσε.

Οι ξένες αντιπροσωπείες, ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας, Βρετανίας και του ΟΗΕ. (Φωτ: newsit.com.cy)
Κλείνοντας, συνεχάρη τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες για την απόλυτα επιτυχή, όπως τη χαρακτήρισε, άσκηση.
Στην αποφώνησή του, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης είπε ότι η εν λόγω άσκηση ήταν μια από τις πολλές ασκήσεις που πραγματοποιούνται. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι από τη φύση τους μια κλειστή κοινωνία, πλην όμως έχει την απόλυτη ανάγκη από την αναγνώριση και την αποδοχή της πολιτείας και της κοινωνίας, γιατί διαφορετικά μετατρέπεται σε μισθοφορικό στρατό και σε επιχείρηση», είπε και πρόσθεσε ότι το προσωπικό της ΕΦ ενεργεί καθημερινά, αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο, εκτίθεται σε σοβαρούς κινδύνους, εγκαταλείπει πολλές φορές τις οικογένειες, φίλους και δραστηριότητες, χωρίς αυτά να είναι συνήθως γνωστά. «Σημασία δεν έχει στο τι κάναμε εδώ, αλλά στο τι θα πρέπει να είμαστε ικανοί να κάνουμε όταν πρέπει» τόνισε ο Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.
sigmalive.com

Το επιτελείο συντονισμού των πυρών στην άσκηση. (Φωτ: newsit.com.cy)

Άφιξη και χαιρετισμός του ΥΠΑΜ Φώτη Φωτίου στο πεδίο βολής. (Φωτ: newsit.com.cy)

Ο Αρχηγός της Ε.Φ. Στρατηγός Στυλιανός Νάσης συνομιλεί με το επιτελείο του. (Φωτ: newsit.com.cy)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com