Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Θέμα στο Bloomberg οι αποζημιώσεις βουλευτών ...





Στις απολαβές των Ελλήνων βουλευτών αναφέρεται ανταπόκριση των Eleni Chrepa και Antonis Galanopoulos από την Αθήνα με τίτλο «Greek Lawmakers Earn About EU8,000 a Month, Mostly Tax», βάσει των στοιχείων που δημοσιεύονται, για πρώτη φορά, στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Σημειώνεται ότι οι μικτές απολαβές τους ανέρχονται έως τις 8.200 ευρώ, ανάλογα με την απόσταση της εκλογικής τους περιφέρειας από την Αθήνα.
Οι βασικές μικτές αποζημιώσεις των βουλευτών ανέρχονται στα 5.705 ευρώ, οι οποίες αυξάνονται στα 7.645 ευρώ εάν προστεθούν τα έξοδα γραφείων και τα οδοιπορικά. Σε τηλεφωνική του συνέντευξη ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, σημείωσε ότι μόνο το 1/3 των βουλευτικών αποζημιώσεων είναι φορολογητέες. Οι βουλευτές λαμβάνουν επίσης 75 ευρώ για την κάθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής που συμμετέχουν.
Η ανταπόκριση κάνει παράλληλα αναφορά στην συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά το 1/4 από το ξέσπασμα της κρίσης, το 2009, και στην ανεργία που ανέρχεται στο 27,3%, ενώ ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, κυμαίνεται στα 586 ευρώ.
Ο Ιορδάνης Τζαμτζής, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε στις 15 Νοεμβρίου στην τηλεόραση του ANT 1 ότι «είμαστε προσεκτικοί με τον τρόπο ζωής μας, χωρίς πολυτέλειες» συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι υπερβολή να λες ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν λεφτά».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, είχε δηλώσει πέρυσι ότι θα παραιτούνταν του μισθού του σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, ενώ ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μείωσε, αμέσως μετά την εκλογή του, το 2012, τους μισθούς των υπουργών κατά το ένα τρίτο.











Read more: http://mignatiou.com/?p=16408#ixzz2lEANDgyb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com