Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

«Κόκκινα δάνεια» και πλειστηριασμοί στο «τραπέζι» με την Τρόικα ...
Κατά τη σημερινή συνάντηση της Τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τέθηκε το θέμα του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας για όσους έχουν «κόκκινα δάνεια»,


 χωρίς, ωστόσο, να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Στη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων και ο κ. Χατζηδάκης αντιτάχθηκε στο να καταργηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας και να βγαίνει σε πλειστηριασμό, εφόσον ο δανειολήπτης είναι στο «κόκκινο».
Μάλιστα, τόνισε ότι «το μέτρο αυτό σε κάθε περίπτωση χρειάζεται τουλάχιστον ένα μεταβατικό στάδιο». Ο κ. Αθανασίου, αφού συντάχθηκε με τις θέσεις του κ. Χατζηδάκη, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένας «κώδικας», έτσι ώστε να εξετάζεται αν ο δανειολήπτης που είναι στο «κόκκινο» έχει πράγματι οικονομική αδυναμία ή εκμεταλλεύεται τις οικονομικές συγκυρίες που διέρχεται η χώρα μας και δηλώνει αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών του υποχρεώσεων. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να διαιωνίζεται η κατάσταση αυτή και τα «κόκκινα δάνεια» συνεχώς να αυξάνονται, χωρίς να υπάρχει κάποια λύση.
newego LARGE t 420 54121977
Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι στα Ειρηνοδικεία στοιβάζονται πλέον οι αιτήσεις για υπαγωγή των δανειοληπτών στο «νόμο Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ οι αιτήσεις θα εκδικαστούν μετά από αρκετά χρόνια. Για το λόγο αυτό, ο κ. Αθανασίου πρότεινε για τις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, να νομοθετηθεί η δυνατότητα, όσοι επιθυμούν, να «μεταφέρουν» τις υποθέσεις τους από τα δικαστήρια στην υποχρεωτική διαμεσολάβηση.
Τέλος, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι «πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία των πλειστηριασμών, προς όφελος των δανειοληπτών και να υπάρξει προστασία από τα λεγόμενα «κοράκια», που λυμαίνονται το χώρο των πλειστηριασμών, «αγοράζοντας» ακίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές».

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr